Anasayfa > Blog > .io Nedir? .io Oyunları ve Uzantısı

.io Nedir? .io Oyunları ve Uzantısı

Oyuncuların son yıllarda tanıştığı .io nedir? Gelin bu genç uzantıyı ve getirilerini birlikte tanımaya ve anlamaya çalışalım.

.io tıpkı .com ve .net gibi bir internet sitesi uzantısıdır. Britanya Hint Okyanusu Toprakları’nı kapsayan bu alan adı uzantısı da pek çok diğer uzantı gibi herkes tarafından satın alınabilmektedir. Ancak bu uzantıyı diğerlerinden farklı kılan bir yönünün olduğunu da söylememiz gerekiyor. Bu genç uzantıya sahip olan siteler çoğunlukla içerisinde bir programın, yazılımın ya da oyunun çalıştığı siteler oluyor. Dilerseniz aşağıdaki listeden bu oyunlar için hazırladığımız derlememize göz atabilirsiniz.

En İyi io Oyunları

Neden .io Uzantısı Tercih Ediliyor?

Aslında doğal bir standardizasyon yaşandığını söylememiz mümkün. Birkaç geliştiricinin bu uzantıyla popülerleşen yazılım projesi geliştirmesinin ardından, diğer geliştiriciler de süreci taklit ettiler. Bütün bu öykünme nihayetinde kullanıcıların da işine gelen bir yaygınlıkla sonuçlandı diyebiliriz. Ayrıca ilk popülerleşen sitelerin çoğunlukla çevrimiçi tarayıcı oyunları barındıran siteler olduğunun da altı çizilmeli. Bu nedenle günümüzde benzer girişimlerde yine benzer alan adları görebiliyoruz.

Tarayıcı Oyunu Nedir?

Bugün bir geliştirici alan adını kaydederken, sadece isminden bile sitede bir yazılımın çalıştığı anlaşılsın istiyorsa .io ile kaydını yaptıracaktır. Çünkü kullanıcı alışkanlığı tam olarak bu şekilde oturdu. Sürecin bir karmaşayı bitirdiğini de söylemekte fayda var.

Umarız bu içeriğimizle sorunuza gerekli yanıtı verebilmişizdir. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir