Anasayfa > Oyun Haberleri > Just Cause Geliştiricisi Avalanche, Yeni Oyununu Duyurdu: Contraband

Just Cause Geliştiricisi Avalanche, Yeni Oyununu Duyurdu: Contraband

Xbox Game Studios ve Avalanche Studios tarafından geliştirilen açık dünya co-op hırsızlık oyunu Contraband duyuruldu.

E3 2021 kapsamında düzenlenen XboxBethesda sunumu, birçok yeni oyunun duyurusuna ve mevcut oyunlarla ilgili duyurulara sahne oldu. Forza Horizon 5 ve A Plague Tale: Requiem duyuruları, etkinlikte en çok dikkat çeken oyunlar arasındaydı. Sunumda aynı zamanda Xbox Game Studios ve Avalanche Studios’un elinden çıkacak olan yeni bir oyun duyuruldu: Contraband.

Contraband Duyuru Videosu

Oyunun duyuru videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Fragmanda oyunun genel havasına dair bir bilgi ediniyoruz ve Contraband’in bir açık dünya co-op oyunu olacağını öğreniyoruz. Xbox’ın videonun altında yaptığı açıklamaya göre bu oyun 1970’lerde Bayan adlı kurgusal bir mekanda geçecek. Bu mekan, görünüşe göre hırsızların elini kolunu sallaya sallaya gezdiği bir mekân olacak. Just Cause serisinin geliştiricisi Avalanche Studios ve kapsamına her geçen gün daha iyi stüdyoları katan Xbox Game Studios’un elinden çıkacak bu eser için henüz bir çıkış tarihine sahip değiliz.

Microsoft ve Avalanche, bu oyun için görüşmelere üç yıl önce başlamıştı. Contraband’in geliştirme aşamasında ne kadar ilerlendiğini ise henüz bilmiyoruz. Oyunun yönetmeninin sözlerine göre uzun bir geliştirme süreci bekleyebiliriz.

Avalanche Studios Çok İddialı

Oyunun yönetmeni Omar Shakir, Xbox Wire’da Contraband’e dair önemli açıklamalarda bulundu. Avalanche’nin yeni oyunu, Shakir’e göre stüdyonun şu ana kadar yaptığı “en iddialı ve muhteşem” oyun olacak. Görünüşe göre bizi oldukça popüler bir oyun olan Just Cause 3‘ten daha derin bir macera bekliyor. (Just Cause 4’ten konuşmayalım, olur mu?)

Contraband oyununun yönetmeni Shakir, aynı zamanda aşağıdaki açıklamaları da yaptı. Oyun, bizlere başarılı bir yeni nesil deneyimi sunacak gibi gözüküyor.

“18 yıldır göz alıcı manzaralar ve inanılmaz oyun anları içeren güzel açık dünya oyunları geliştirirken öğrendiğimiz her şeyi kullanacağız. Avalanche Studios’ta Contraband vizyonumuzu oyunculara sunabilecek, Just Cause serisi dahil bütün oyunlarımızın arkasında olan Apex Engine’in yeni nesli [oyun motoru] ile sınırları zorlayan bir ekibimiz var. Motoru geliştiricilerimizin yaratıcılığını açığa çıkarmak için geliştirdik ve Xbox Series X | S’in eşsiz kabiliyetlerini kullanmak için heyecan duyuyoruz.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir