Anasayfa > Blog > K-Lite Codec Pack Nedir?

K-Lite Codec Pack Nedir?

Bir video çalışmadığında başvurduğumuz Codec yazılımlarının en bilinirlerinden olan K-Lite Codec Pack nedir? Buyurun meraklılarına anlatalım.

K-Lite Codec Pack, görüntü ve ses dosyalarının çözümlemesini sağlayan pek çok çözücünün paket haline getirildiği bir yazılımdır. Windows işletim sisteminin desteklemediği bazı uzantıları ya da sıkıştırma biçimlerini oynatırken yaşanabilen sorunlar codec yazılımlarının yardımıyla çözülmektedir. Bilişim teknolojilerinde bugüne kadar pek çok çözücü programla kullanıcılar tanıştı, ancak tüm bunları destekleyen ve sorunların çoğunluğunu tek yolla çözen yazılımlar öne çıkmaktadır. K-Lite Codec de işte bu öne çıkan yazılımlardan birisidir.

Codec Nedir?

Codec Guide tarafından desteklenen ve geliştirilen K-Lite Codec ücretsiz bir kodektir. Mega sürümüyle 22 dosya biçimini ve bunlara dâhil olan 50’den fazla uzantıyı destekler ve kullanıcıların sorunsuz bir şekilde izleyebilmesini sağlar. Elbette tüm sorunlar K-Lite kurmakla da ortadan kalkmıyor. Sorunsuz izlemek istediğimiz videoları, onunla birlikte gelen Media Player Classic oynatıcısıyla birlikte izlememiz önem arz ediyor.

Mega sürümünün desteklediği uzantıların tamamını aşağıdaki görselde listeliyoruz. Eğer sorun yaşadığınız dosya türü aşağıdakilerden birisiyse programı kurmanızı özellikle tavsiye eder, iyi eğlenceler dileriz.

k-lite codec pack mega

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir