Anasayfa > Blog > Klavye Nasıl Temizlenir?

Klavye Nasıl Temizlenir?

Bilgisayar sahiplerinin en sık yaşadığı sorunlar arasında pis donanımların yer aldığını da düşünerek klavye nasıl temizlenir anlatmak istedik.

Gün içerisinde vaktimizin büyük bir kısmını başında geçirdiğimiz bilgisayarlarımızın en yakın temas kurduğumuz çevre bileşenlerinden birisi de elbette klavyelerimiz. Dolayısıyla temizlikleri oldukça önemli diyebiliriz. Özellikle içerisinden geçtiğimiz her dönemde dünyamız da bize temizliğin sağlığımız açısından önemini gösterdiğini biliyoruz. Peki teknolojik olarak karmaşık yapılara sahip olan klavyelerimizi nasıl temizleyebiliriz?

Mouse Pad Nasıl Temizlenir?

Öncelikle eğer büyük temizlikler yapmak istemiyorsak ve yine de hijyeni sağlamak istiyorsak sık sık küçük temizlikler yapmamız gerektiğini unutmayalım. Bu esnada da klavyemizin bozulmamasına dikkat etmeliyiz. Hatta laptop ve notebook cihazlarda klavyenin altında bilgisayarın diğer donanımları da yer aldığı için ekstradan dikkati elden bırakmamak lazım.

Not: Aşağıda listeleyeceğimiz temizliği haftada bir ya da daha sık gerçekleştirmenizi özellikle tavsiye ederiz.

Haftalık Olarak Klavye Nasıl Temizlenir?

Bu noktada düzenli temizlik yapmanın ipucu, klavyeleri daha az deforme etmeyi başarmaktan geçiyor. Aşağıdaki yolların üzerine ekleyebileceğiniz, kendinizce formüller ürettiğinizde siz de buna dikkat ederseniz hiçbir sorun kalmayacaktır.

  • İlk olarak klavyenin kablosunu çıkarttığınızdan emin olun. Eğer dizüstü bilgisayarınızın klavyesini temizliyorsanız cihazı kapatın.
  • Öncelikle tozunu almak için elektrikle süpürgeyi başlık kısmı takılı olmayacak şekilde, en düşük ayarda çalıştırın. (Düz metal kısmı açıkta kalacak)
  • Ardından klavyenin üzerinde 45 ve 60 derece üzerinde ve her tuşta biraz bekleyerek gezdirin. Bu klavyenin altındaki tozlardan kurtulmanızı sağlayacaktır.
  • Ardından bir bezi cam temizleyici sıvıyla nemlendirin. Unutmayın, ıslak değil nemli olsun. Bununla tuş yüzeylerini ve kenarlarını iyice temizleyin.

Ya da

  • Kolonyalı mendille (Kremli ıslak mendil kullanmayın!) tuş yüzlerini ve kenarlarını iyice temizleyin.

Bu işlemi düzenli olarak tekrarlarsanız daha hijyenik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi de bilgisayar başında tüketmemenizi tavsiye ederiz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir