Anasayfa > Blog > Mouse Pad Nasıl Temizlenir?

Mouse Pad Nasıl Temizlenir?

Temizliğin hayatlarımızdaki önemi gün geçtikçe kendini daha çok belli ediyor ve bu yüzden biz de mouse pad nasıl temizlenir anlatmak istedik.

Hoşumuza gitmese de ter ve yiyecek içecek kalıntıları çoğunlukla bez yapılara sahip mouse pad’lerimizin kirlenmesine sebep oluyor. Pis bir bezle sürekli olarak temas halinde bulunmak çeşitli cilt rahatsızlıklarını tetikleyebilmekte ve hatta mikroplar ve virüsler başka hastalıkları kapmamıza da neden olabilmekte. Bu nedenle bu bezleri ara sıra temizlememiz oldukça önemli.

Telefon Nasıl Soğutulur?

Örneğin bilgisayarınızı, klavyenizi temizlemek istediğiniz zamanlarda bezleri de bir elden geçirmenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. Peki, deforme etmeden iyi bir temizliği nasıl sağlayabiliriz? Birçoğunun baskılı olduğunu düşünürsek ya da bir an önce tekrar kullanmamız gerektiğini düşünürsek özel bir temizlik gerektiğini de kolaylıkla anlayabiliriz. Deforme de bu noktada oldukça önemli bir başlık. Faremizin doğru hareket etmesi biraz da bu konuyla alakalı diyebiliriz. Dilerseniz alt başlıkta sıralı bir şekilde doğru temizleme yolunu anlatalım.

Haftalık Olarak Mouse Pad Nasıl Temizlenir?

Öncelikle en azından haftada bir şekilde temizlemeniz gerektiği yolu anlatmayı daha doğru buluyoruz. Sıklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz, daha sık temizlemekte bir sorun yok kısacası.

  • Cam temizle sıvısıyla: Nemlendirilmiş (ıslak değil, sıkılmış ya da yalnızca nemli) bir bezle güç uygulayarak bezin üzerini temizleyebilirsiniz. Ardından bez eğer belirgin bir şekilde ıslaksa bir süre bekleyin.

Ya da

  • Kolonyalı mendille: Burada dikkat etmeniz gereken şey kremli yapıya sahip ıslak mendillerken kaçınmak. Kolonyalı mendille bastırarak temizlediğinizde kurumasını beklemeden kullanmaya da başlayabilirsiniz çünkü bez çok ısınmayacaktır.

Klavye Nasıl Temizlenir?

Daha Uzun Süreli Temizlik Yapmak

Eğer daha da temiz bir kullanım hedefliyorsanız yazımızın bu kısmı tam size göre. Bu şekilde haftalık olarak temizlemenize de gerek yok doğrusu. Ancak yine de ara sıra temizlemenizden zarar gelmez. Özellikle bilgisayar başında yeme, içme gibi faaliyetleriniz oluyorsa özellikle öneririz.

  • Ilık su kullanın: Bir kaba ılık su doldurun. Sıcak suyun kaplamalara ve baskılara zarar verebileceğini unutmayın.
  • Bulaşık deterjanı sıkın: Çay kaşığından hallice bulaşık deteryanını da suya ekleyin.
  • Mouse Pad’i kaba koyun: Ardından çok kuvvet uygulamadan çitilemeye başlayın. Eğer suyun rengi siyaha yaklaştıysa aynı işlemi bir iki kere daha yapabilirsiniz. Ancak dokusuna zarar vermemeye özen gösterin.

Hava hafif güneşliyse dışarıda kurutabilirsiniz ancak yüksek güneşin solmaya neden olabileceği de bir gerçek. Dolayısıyla hava çok güneşliyse saç kurutucusuyla kısa sürede kurutabilirsiniz. Eğer ıslak kalırsa bilgisayar masasına yerleştirirken altına birkaç kâğıt havlu koyarsanız çabucak kuruyacaktır.

Umarız içeriğimiz “Mouse pad nasıl temizlenir?” sorunuza yanıt vermeyi başarabilmiştir. Keyifli ve temizlik açısından içinize sinen vakitler geçirmenizi diliyoruz. Kendinize iyi bakın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir