Anasayfa > Blog > Telefon Nasıl Soğutulur?

Telefon Nasıl Soğutulur?

Günlük hayatlarımızı birlikte geçirdiğimiz akıllı cihazlarımızın ısıları da oldukça önemli olduğu için telefon nasıl soğutulur bilmek lazım.

Telefonlarımızın gereğinden fazla sıcak olması oldukça tehlikeli bir durum, bunu en baştan belirtmemiz lazım. Yüksek derecelere ulaşan telefonlar maalesef dünyanın çeşitli yerlerinde yangın gibi sorunlara neden olabiliyor. Ayrıca batarya şişmesi, ekran renklerinin bozulması gibi sorunların da nedeni ısı olabilmekte, bu da biliniyor. Tüm bunların dışında bataryadan aldığı enerjiyle ısınan cihazlarımızın sağlığımıza etkisi de oldukça olumsuz. Unutmamak lazım, bataryalı ancak motorsuz cihazlarda ısı neredeyse tam olarak radyasyondan ibaret oluyor.

Android Telefon Hızlandırma Rehberi

Yani hem cihazlarımızın, hem de kendi sağlığımızın sağlanması için ‘soğuk’ elektronikler kullanmamız lazım. Peki, bu koşulları günlük yaşantılarımızın merkezlerinde yer alan akıllı telefonlarımız için nasıl sağlayabiliriz?

Telefon Nasıl Soğutulur? – Telefon Soğutma Rehberi

Soğutmadan önce, ısınan birimin neresi olduğunu ve neden ısındığını doğru anlamak lazım bu nedenle ilk önceliğimizi bunu anlatmaya ayıralım. Sonrasında da kısa bir listeyle soğutma konusuna gireriz.

Telefon Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Ceplerimizde, ellerimizde taşıdığımız bu cihazlar aslında yüksek işlemci ve bellek gücüne sahip, pasif soğutma sistemli cihazlar. Dolayısıyla soğutma sistemleri fansız olan bu cihazlar için ısınmak hiç de garip değil.

  • Telefon şarj olurken kullanmayın, şarj esnasında telefon yeterince işlem yapmaktadır ve batarya aktif olarak çalışmaktadır.
  • Arka planda çalışan uygulamaları ve özellikleri kapatın. Örneğin telefonunuz WiFi bağlantısı ya da Bluetooth bağlantısı arıyor olabilir. Bunları elinizden geldiğince kapalı tutmanız telefonunuzun ısınmasının önüne geçecektir.
  • Telefon soğutucu uygulamalar kullanın. Bu uygulamalar RAM ve CPU üzerindeki yükü hafifletecektir. Isınma anında çalıştırabilirsiniz.
  • Güneşin altında kullanmayın. Cihazlarımızın ekranları güneş ısısını doğrudan çekebilir ve bol metalli yapılarından dolayı kolayca ısınabilirler.

Umarız paylaştığımız yollar daha verimli ve sağlıklı bir cihaz kullanımına ulaşmanızı sağlar.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir