Anasayfa > Blog > Telefon Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Telefon Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Cihazlarımızın uzun ömürlü ve sağlıklı olmaları oldukça önemli, peki bunun için telefon sıcaklığı kaç derece olmalı?

Aradığınız bilgiyi en baştan paylaşalım. Oda sıcaklığı koşullarında ve hafif kullanımda uygun sıcaklık 25 ila 35 derece aralığında olmalı. Yoğun kullanımdaysa 55 santigrat dereceyi üst sınır olarak görebilirsiniz. Ancak kapalı sistemlerde tahammül sınırınız da birkaç derece daha yüksek olabilir. Kapalı sistemlerden kastımız doğal olarak suya karşı dayanıklı / su geçirmez telefonlar. En büyük tavsiyemiz yoğun kullanımda telefonunuz yüksek ısı değerlerindeyken uzun süre kullanmamanız olacaktır.

Telefon ısı değerlerinin cihazınızın uzun süre performans kaybına uğramaması için çok önemli olduğunu belirtelim. Ayrıca bataryalı bu akıllı telefonlar ısındıklarında maalesef radyasyon yaymakta ve tehlike saçmaktalar. Hem kendi sağlığınız, hem de cihazınız için aşağıdaki içeriğimizi okumanızı özellikle tavsiye ediyoruz.

Telefon Nasıl Soğutulur?

Telefon Isısı Nasıl Ölçülür?

Telefonlarımızın sıcaklığını ölçmenin de çeşitli yolları bulunmaktadır. Android ve iOS işletim sistemli telefonların yanı sıra, tabletler ve hatta diğer akıllı cihazlar için de aşağıdaki yolları kullanabilirsiniz. Ayrıca benzer yöntemler bilgisayarlarımız için de geçerli olacaktır.

  • Dijital ısı ölçümü yapan uygulamalar indirebilirsiniz. Bu uygulamalara, aplikasyon marketleri üzerinden ücretsiz bir şekilde ulaşmanız mümkün.
  • Buna karşın dijital ölçümleri mantıklı bulmayabilir ve dijital sonuçlara güvenmeyebilirsiniz elbette. Bu koşulda maalesef elektronik bir ısıölçer satın almanız gerekiyor. Masraflı olsa da dijital gereçlerinizle ilgili bir sorun olup olmadığını bu şekilde anlamanız onların verimliliğini korumanızı sağlayabilir.

Android Telefon Hızlandırma Rehberi

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir