Anasayfa > Blog > KO Ne Demek? K.O Nedir?

KO Ne Demek? K.O Nedir?

Dövüş oyunları ve spor müsabakalarında görmeye alıştığımız kelimelerden birisi olan KO Ne demek? Gelin birlikte öğrenelim.

KO, açılımı Knocked Out olan ve dilimize Nakavt olarak okunuşuyla geçmiş bir kelimedir. Rakibin gelen bir darbenin ardından bilincini kısa süreli kaybetmesiyle maçın sonlanması anlamına gelir. Nakavt, bir maçı bitiren birkaç farklı kazanma durumundan birisidir. Ayrıca yarattığı görsel şölen dolayısıyla spor izleyicilerinin de görmeyi sevdiği bir olay olduğunu belirtmek lazım.

Oyunda VS Ne Demek?

Oyunlarda K.O Nedir?

Mortal Kombat, Street Fighter gibi popüler oyunlarda da Knocked Out yani Nakavt sözünün kullanıldığını görürüz. Eğer ekranda bu kısaltmanın yazıldığını görüyorsanız, sevinebilirsiniz. Çünkü rekabeti kazanarak tamamladığınız anlamına gelir.

mortal kombat ko

Ancak burada belirtmekte fayda var, fiziksel dövüş sporlarında rakip herhangi bir darbenin ardından bilincini kaybederek nakavt olabilir. Video oyunlarındaysa can barının bitmesi gerekmektedir.

Umarız bu içeriğimiz KO ne demek sorunuz için yeterli cevabı bulmanızda katkı sağlayabilmiştir. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir