Anasayfa > Blog > Oyunda VS Ne Demek, VS Atmak Nedir?

Oyunda VS Ne Demek, VS Atmak Nedir?

Dijital dünyada gündelik olarak karşılaşılabilen bir kavram olan oyunda VS ne demek ve VS atmak nedir gibi sorulara gelin yanıt arayalım.

Video oyunlarında kullanılan VS ile dilimizden alışık olduğumuz kısaltma elbette farklı anlamlarda kullanılıyor. Dilimizde VS vesaire anlamında kullanılırken oyunlarda Versus yani ‘karşı’ anlamıyla kullanılıyor. Gelin hem örneklerle konuyu daha derinlemesine anlatalım hem de alt başlıklar yardımıyla ilerleyelim.

FP Ne Demek?

Oyunda VS Ne Demek?

Oyunlarda VS, Versus yani ‘Karşı’ anlamına gelir. İki oyuncunun karşılaşması olarak özetlenebilecek kısaltma aynı zamanda takım oyunlarında da kullanılmaktadır. Dilimizin aksine vesaire anlamına gelmez ve çokluk durumu oluşturmaz. Buyurun birkaç örnek verelim.

Beşiktaş VS Fenerbahçe dediğimizde bu iki takımın rekabet edeceğini düşünebiliriz.

Boksör 1 VS Boksör 2 dediğimizde de bu iki sporcunun kapışacağı ortaya çıkar.

Video oyunlarında da gerçek hayatta geçerli olan bu durum geçerlidir ve karşılaşma bu kısaltma yardımıyla ifade edilmektedir. Peki, oyunda birisi bize “VS gel” ya da “VS atalım” dediğinde bunun anlamı nedir? Buyurun bunu da açıklayalım.

VS Atmak Nedir?

Rekabet dozajının yüksek olduğu, yeteneğe dayalı oyunlarda, oyuncular diğer rakipleriyle dengelerini ölçmek için bu kalıbı bulmuştur. VS gel diyerek diğer oyuncuyu ya da takımı karşılaşmaya çağırırlar ve bu karşılaşmanın neticesinde kimin daha iyi olduğu ortaya çıkmış olur.

Umarım aklınızdaki soru işaretlerini içeriğimizle giderebilmişizdir. Keyifli vakitler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir