Anasayfa > Blog > Lag Ne Demek?

Lag Ne Demek?

Birçok oyuncunun kâbusları arasında bulunan lag ne demek merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin birlikte öğrenelim.

Lag, internet erişimindeki ping değerinin yüksekliği nedeniyle gecikmeli oynanış durumuna verilen isimdir. Bunun sebebi kimi zaman oyuncunun internetiyken, bazı durumlarda sunucunun yetersizliği de lag’a neden olabilir.

Oyuncular arasında lag girmesi olarak da anılan bu durum, özellikle FPS türü oyunlarda oyuncuların stabil internetler tercih etmelerinin önemli nedenlerinden birisidir. Fakat gecikmeli, donuk kullanım sadece video oyunlarında yaşanan bir sorun değildir. Sesli ve görüntülü iletişimde de yüksek ping bu soruna neden olabilmektedir.

Eğer ping ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız ve sorunu gidermek sizin için önemliyse aşağıdaki yazımızı okumanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Ping Nedir, Nasıl Düşürülür?

Son olarak durumun anlık olarak yaşanabildiğini ya da sürekli olarak devam edebildiğini de belirtelim. Ayrıca görüntünün akışkan olmaması, yani FPS düşmesiyle, bağlantı gecikmesi aynı sorunlar değildir. Çoğunlukla karıştırılıyor olsa da birisi donanımlarımızla alakalıyken, diğeri sunucular ve internet ile alakalıdır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir