Anasayfa > Oyun Haberleri > League of Legends 2021 Sezonu Ön İnceleme

League of Legends 2021 Sezonu Ön İnceleme

Büyük geri sayımın ve sıfırlanan derecelerin ardından heyecanla beklenen League of Legends 2021 sezon içerikleri bir açılış günü yayını ile paylaşıldı. Yayın; yeni sinematikler, şampiyonlar, kostüm temaları ve daha fazlası ile oyuncuları yeni sezona hazırlarken dikkatleri çeken ilk şey bu sezonun bir hikaye teması üzerinden ilerleyecek olması oldu: Mahvolmuş Kral’ın hikayesi.

Mahvolmuş Kral

Her gün kitlesine daha da çok oyuncu çekerek popülerliğini koruyan League of Legends şimdiye kadar çıkan 153 farklı şampiyon ile 153 farklı mekanik ve oynanış stili sunmuş bulunmakta. Çeşitliliğini sadece şampiyon yetenekleriyle sınırlamayan League of Legends ayrıca hikaye evreninin canlılığıyla da oyuncuların ilgisini ve merakını üstüne çekmeyi başarıyor. Gittikçe derinleşen bu hikaye evrenine gelen en son sinematik ise Runeterra‘yı kara günlerin beklediğinin habercisi oluyor. Riot tarafından bu sene içinde çıkacağı duyurulan sıra tabanlı RPG oyunu Ruined King‘in ardından yeni sinematikte bir kez daha karşımıza çıkan Mahvolmuş Kral, 2021 sezonunda Runeterra‘ya Kara Sis‘i de beraberinde getirerek gelecek.

Ruined King Hakkında Tüm Bilinenler

Sezonun teması Mahvolmuş Kral üzerinde kitlenirken Lucian ve Senna‘nın da rollerinin büyük olduğunu görmek mümkün. Senna‘nın, Mahvolmuş Kral‘ın karısına nasıl sahip olduğu akıllarda soru işareti yaratırken Mahvolmuş Kral‘ın Kara Sis ile oluşturduğu tehdit karşısında daha güçlü bir karşı saldırıya ihtiyaç duyulacağını görüyoruz. Runeterra büyük bir savaşın eşiğine yaklaşıyor olabilir fakat Mahvolmuş Kral Viego‘yu kim ya da kimler durduracak?

Yeni Şampiyonlar

viego

Riot 2020 senesinde vermiş olduğu ‘her role en az bir şampiyon’ sözünü bu sene de tutmayı planlıyor. Senenin ilk şampiyonu ise önceden bahsedilmiş ‘romantik ormancı’ olan Viego, diğer adıyla Mahvolmuş Kral. Adına ‘Mahvolmuş Kral’ın Kılıcı‘ isimli popüler eşyadan aşina olduğumuz Viego, oyuncuların uzun bekleyişlerinin ardından en sonunda Sihirdar Vadisi savaşlarınıza katılmaya geliyor. Viego‘nun yetenekleri ve daha fazlasına aşağıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni LoL Şampiyonu: Mahvolmuş Kral Viego

Viego‘nun ardından çıkacak şampiyonlara değinecek olursak, isimleri ve yetenekleri hala bir sır perdesi ardında bırakılarak paylaşılan birkaç detaydan yola çıkarak şampiyonları az çok hayal etmek mümkün. Üst koridorda yetenek hasarı çıkaran dövüşçü çeşitliğini artırmak için getirilecek olan ‘terzi‘ konseptine sahip şampiyon yılın temasını koruyarak Mahvolmuş Kral‘ın hikayesine bağlı olacak. Fakat bu şampiyon büyük savaşta kimin tarafında yerini alacak, bunu zaman gösterecek. Şimdiden çıkan popüler teorilerden biri ise şampiyonun evlenmeden önce hayatını terzilik yaparak geçinen Isolde, yani Viego’nun karısı, olma ihtimali. Ayrıca Ruined King oyununda bu şampiyon ile ilgili bir ipucu bulmak mümkün olacak.

League of Legends 2021 Sezon

Bir diğer şampiyon ise ‘kasvetliuzun menzilli büyücü. ‘Bandle Şehri‘ne dönmekten başka her şeyi yeğler’ cümlesi ise şampiyon havuzuna bir başka Yordle‘ın katılacağının habercisi. Mahvolmuş Kral ile bağlantısı olan bu şampiyonun ilginç bir detayı ise dikkat çekiyor. Bandle Şehri’ni terk etmiş büyücü bir kadın Yordle olan bu şampiyon, Bandle Şehri’nden kaybolan bir başka büyücü kadın Yordle’ı andırıyor: Yuumi’nin sahibi Norra. Norra bir gün aniden kaybolmuş ve Kitap birkaç sayfasını kaybetmişti. Kayıp Cilt eşyasının Kitap‘a ait olan eksik sayfalar olduğu düşünülmüştü ve üzerindeki Gölge Adalar simgesi ile bu sayfaların Kitap‘ın Gölge Adalar‘dan bahsedilen kısmı olduğu popüler teoriler arasındaydı. Bu teoriler birleştiğinde Norra‘nın Bandle Şehri‘nin renkli hayatından sıkılıp Gölge Adalar ile bağlantısı olan ‘kasvetli büyücü Yordle‘a dönüşmesi fikri pek de uzak görünmüyor. Fakat 4 yıllık arayışın sonunda Yuumi‘nin sahibine kesin olarak kavuşup kavuşmayacağını yalnızca ilerleyen aylarda öğrenebileceğiz.

League of Legends 2021 Sezon

Yılın temasına bağlı üçüncü şampiyon ise Senna gibi alışılmadık bir konum için tasarlanacak olan bir nişancı. Şampiyon hakkında teorilere varabileceğimiz kadar ipucu verilmemiş olsa da, bir Işık Muhafızı olduğu bilgisi bu şampiyonu Mahvolmuş Kral ile savaşta Senna ve Lucian‘ın yanında görebileceğimize işaret olabilir.

League of Legends 2021 Sezon

Şampiyon Güncellemeleri

Görsel ve Oynanış Yenilemelerinden en yakın zamanda payını almış olan Volibear‘ın fazlasıyla sevilen güncellemesinin ardından Riot, bir süre önce dikkatini Dr. Mundo’ya çevirmişti. Güncellemesinin büyük bir bölümü tamamlanmış olan Dr. Mundo oyuncuların geribildirimleri aracılığıyla baharda planlanan çıkışına kadar düzenlenmeye devam ediyor. Görsel olarak ‘karanlık komedi‘ temasının daha da ön plana çıkması amaçlanırken sevilen mekaniklerine de sadık kalınacak. Güncellemenin gelinen noktası ve daha fazlası hakkında detaylı makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

League of Legends 2021 Sezon

Ayrıca Dr. Mundo‘nun ardından Görsel ve Oynanış Yenilemesi alacak bir sonraki şampiyonu seçmek adına bir anket de LoL istemcisinde yerini buldu. Anketlerde bir kez daha yerini bulan Shyvana ve Nocturne‘ün yanında Udyr, Quinn ve Skarner da hayranlarının desteği ile tekrar gün yüzüne çıkarılmayı bekleyecek. Bu şampiyonların oylamaya dahil edilme sebepleri hakkında paylaşılan makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Kostümler

2020 Sezonu boyunca 98 şampiyona gelen toplam 120 kostümün ardından Riot‘ın planı 2021 Sezonunda bu sayıyı daha da artırarak 140’ı geçmek olacak. Hayran favorileri olan şampiyonlar her zamanki gibi yıllık kostümlerini alacakken bir süredir kostüm almamış şampiyonlar da eski ya da yeni temaların hikayelerinde kendine yer edinecek. Kostüm alması planlanan şampiyonlar -bunlarla sınırlı olmamakla birlikte- şu şekilde sıralanıyor:

  • Fiddlesticks (Son kostüm: 2018)
  • Corki (Son kostüm: 2019)
  • Lulu (Son kostüm: 2018)
  • Camille (Son kostüm: 2019)
  • Tahm Kench (Son kostüm: 2019)
  • Galio (Son kostüm: 2019)
  • Nautilus (Son kostüm: 2020/2021 – Sızdırıldı)
  • Wukong (Son kostüm: 2018)
  • Nunu (Son kostüm: 2019)
  • Sejuani (Son kostüm: 2019)
  • Rumble (Son kostüm: 2018)
  • Yuumi (Son kostüm: 2020)
  • Twitch (Son kostüm: 2020)
  • Vayne (Son kostüm: 2020)
  • Caitlyn (Son kostüm: 2019)
  • Blitzcrank (Son kostüm: 2019)

Kostüm Temaları

League of Legends evreni için tıpkı şampiyonlar gibi kostüm temaları da önemli bir unsur. Alternatif evrenlerin derinliğini bize sunabilen temaların eşleşebileceği şampiyonlar ise sınırlı. Bir temaya uyum sağlayabilecek bütün şampiyonların kullanılması ya da temaya olan ilginin düşmesi ile oluşan “tema tükenmesi” sorunu Riot‘ın başta gelen problemlerinden. KOD ADI ve Savaş Akademisi gibi hayran favorileri olan kostüm temaları bu sene de canlılığını koruyacak olsa da Riot hala yeni temaları ve dünyaları keşfetmek istediklerini dile getiriyor.

Ay Canavarı

League of Legends 2021 Sezon

Şubat ayında gelecek tema, yeni ay yılı olan Boğa yılını gelenekler ve gelecek ile birleştirip 2057 yılının tüm ihtişamıyla Ay Canavarı adı altında kutlayacak. Antik tapınaklarla fütüristik binaları bir harmoni ile birleştiren bu tema, şampiyonları gelenekselliğin zarafeti ve sokak stilinin şıklığı ile harmanlayarak oyunculara sunacak. Bu stilin hangi şampiyonlarla harmanlanacağına gelirsek, Boğa yılında öne çıkacak olan Alistar ile birlikte Fiora ve Jarvan‘ı göreceğiz.

League of Legends 2021 Sezon

Mahvolmuş Kralımız Viego da çıkışını bu etkinlik sırasında yapacağından kendi Ay Canavarı kostümüne sahip olacak. Kostümün çıkış öncesi görsel efektlerine videodan ulaşabilirsiniz.

Uzayın Rengi

Şatafatlı ve geleneklerle iç içe bir güzelliğe sahip gelecek yerine renkli ve eğlenceli bir gelecek tercihiniz ise bir bilim kurgu dünyasında geçen retro fütüristik tema Uzayın Rengi size göre. Fizik ve mantık kurallarının her zaman geçerli olmadığı bu evrenin kostümleri ile favori şampiyonlarınızı en renkli ve sevimli halleriyle oynayabileceksiniz.

League of Legends 2021 Sezon

Tema Oylaması

Çıkışı kesinleşmiş olan kostüm temalarının yanında üç tema fikri daha var: Canavar Terbiyecileri, Suç Şehri Kabusu ve Kazanova 2.0. Canavar Terbiyecileri şampiyonların Runeterra yaratıklarının gücü ile turnuvalarda birbirleriyle kapıştıkları bir dünyayı resmederken, Suç Şehri Kabusu suçun mekanı Valoran Şehri‘ne odaklanıyor. Karanlık çete savaşları gizemli biri tarafından kadim kötülükle tanıştırılırken Valoran Şehri daha da korkutucu bir hal almaya başlıyor. Kazanova 2.0, modern noir tarzındaki dünyada şampiyonların kuvvetli iksirlerle sıra dışı güçlere kavuştuğu bir evren. İki rakip kulüp gücü ele geçirmek için savaş verirken şampiyonlar bu yolda birlikte çalışıyor. Bu temalardan hangisine öncelik verileceği LoL istemcisinde paylaşılan anket aracılığıyla belirlenecekken, ilginin fazla olması durumunda diğer temalar da göz önünde bulundurulacak.

League of Legends 2021 Sezon

Etkinlikler

Oyun modları kendini dereceli maçların ya da günün yorgunluğundan kurtarmak isteyen oyuncuların göz bebeği. Her büyük etkinlikte PvP sekmenizi ziyaret eden bu modlar birçok oyuncunun sene içinde heyecanla beklediği şeylerden biri. Hayran favorilerinden olan URF ve Birimiz Hepimiz İçin modları bu sene de dönüşünü yapacakken, oyuncuların şampiyon oynanışlarını pekiştiren modlardan hoşlandıklarını fark ettiklerini dile getiren Riot daha farklı oynanış pekiştirmeleri için 2021’de yeni bir mod getireceklerini de duyurdu.

2020 sezonunda çıkan ve en çok ses getiren etkinliklerden biri olan Ruh Çiçeği etkinliği hem interaktif arayüzü hem de başarılı sinematikleri ile oyuncuların kalbini kazanmıştı. Alınan geribildirim ile oyuncuların Runeterra‘yı geliştirecek daha çok etkinliğin gelmesini istediklerini belirttiklerini açıklayan Riot, bu konuda da çoktan kollarını sıvamış durumda. Ruh Çiçeği‘nin ardından kardeşi Yone ile tekrar bir araya gelen Yasuo ve Ahri Ionia‘dan ayrılarak Bilgewater‘a doğru yola çıkmıştı. Hikayeleri Miss Fortune, Pyke, Illaoi ve Braum ile Ruined King: A League of Legends Story oyununda devam edecekken bunun etkisini League of Legends üzerinde de göreceğiz. Yılın teması Mahvolmuş Kral ve oyun buna sadık kalırken Viego‘nun getirdiği yıkıma Sihirdar Vadisi üzerinde bile tanık olacağız. Bunlara ek olarak Mahvolmuş temalı kostüme sahip olacak üç şampiyonumuz var: Karma, Draven ve Shyvana.

League of Legends 2021 Sezon

Wild Rift

Kapalı Beta‘dan çıkışıyla birlikte birçok ülkeye erişimi açılan Wild Rift kısa sürede büyük bir oyuncu kitlesi kazanmıştı. Geleneksel League of Legends hissiyatının yanı sıra sahip olduğu inanılmaz grafikler ve animasyonlarla sadece oynanış meraklılarını değil ayrıca görsel meraklılarını da kendine hayran bırakmıştı. 2021 sezonuna girişinde Wild Rift geliştirme sürecinde herhangi bir yavaşlamaya yer vermeyen Riot güncellemelere son hızla devam ediyor. Bir yandan oyuna erişimi olmayan oyuncular için çalışmalara öncelik verilirken diğer yandan oyunun içeriklerini artırmak için çaba gösteriliyor. Gelin birlikte bu içeriklere göz atalım.

Şampiyonlar

Her ay iki şampiyon çıkarmayı hedefleyen Riot, önceliği eksik olan tema ve oynanışları dolduracak şampiyonlara vermeyi planlıyor. Şimdiden 50’ye yakın şampiyonla dolu olan şampiyon havuzu favorilerden birçoğunu kapsarken hala oyunda yerini bulamamış olanlar da var. 2021 sezonunda bu havuzun daha da büyütülmesi amaçlanırken sevilen şampiyonlardan birkaçı yeni güncellemeler ile sizi bekliyor olacak.

League of Legends 2021 Sezon

Katarina – İlerleyen aylarda Wild Rift‘e gelecek olan Katarina, mainlerinin onun hakkında sevdiği her şeye, hatta daha fazlasına sahip olacak. Normal şartlarda şampiyonlar Wild Rift‘e aktarılırken oynanışları gerekmedikçe değiştirilmiyor. Fakat Katarina‘nın hızlı oynanışı ve ulti atarken yanlışlıkla hareket ederek ultisini iptal etme ihtimali onu istisnalardan biri haline getiriyor. Sevdiğiniz Katarina artık daha da hareketli bir oynanışa sahip olarak Samira‘nın yeteneğini ödünç alacak, ulti atarken hareket edebilme yeteneği.

Rammus – Wild Rift kontrollerine uyum sağlayan yepyeni bir oyun tarzına sahip olacak Rammus, onun en eğlenceli mekaniklerini koruyarak Sihirdar Vadisi‘ni keyifle turlamanıza olanak tanıyacak. Pasifi çatışma dışında yuvarlanarak ilerleyip hareket hızı kazanmasını sağlarken, Q yeteneğini hareket çubuğu kontrol etmek haritada dolaşma deneyiminizi tamamen değiştirecek. Yenilenen ultisi Keskin Gülle havaya sıçrayıp indiği yerde sarsıntılar oluşturmasını sağlıyor, ayrıca Q yeteneği sırasında kullanılabiliyor. Sarsıntının boyutu ise Hız Topu’nun hızına göre artıyor.

Dr. Mundo – Güncellemesi yılın daha geç zamanlarında ulaşacak olan Dr. Mundo, geleneksel oynanışını Wild Rift üzerinde devam ettirecek. İlerleyen zamanlarda gelecek olan League of Legends Görsel ve Oynanış Yenilemesi‘nin ardından eski Dr. Mundo‘yu özleyen oyuncular Wild Rift üzerinde yenilenmemesi ihtimalinde buradan özlemlerini giderebilecekler.

Oynanış

Oynanış konusunda ilk odak noktası eşya havuzu. League of Legends‘ın yenilenen eşyalarının Wild Rift‘e aktarımı sadece bir fikir aşamasındayken var olan eşyalar üzerinde birkaç değişikliğe gidilmesi mümkün. Bir diğer çalışma da oyuncular tarafından talep edilen oyun modları üzerine. Popüler oyun modu ARAM‘ın Wild Rift için geliştirilen versiyonu sevenlerinin test edebilmesi için yılın ilerleyen aylarında oyuna gelecek.

Wild Rift üzerinde bile kendini dereceli sıralarında bulanlar için de güzel haberler var. Wild Rift‘in ilk resmi dereceli sezonu yakında başlayacak. Buna ek olarak eşleştirme ve dereceli sistemleri üzerinde geliştirmeler, sinyal sistemleri ve konum seçimi geliştirmeleri üzerinde de iyileştirmeler sürüyor.

Etkinlikler

Etkinlikler Wild Rift oynanışını geliştirmenin yanı sıra League of Legends ile ortak anlar oluşturmak için bir köprü görevi görüyor. K/DA‘nın geri dönüşünün anlarını ortak olarak paylaşan bu iki oyun bir sonraki etkinlik paylaşımını şubat ayında Ay Canavarı ile yapacak. Bu etkinlik Miss Fortune‘a gelecek olan Wild Rift‘e özel bir kostüm ile kutlanacak. Ayrıca LoL PC üzerinde sevilen Yıldız Muhafızı gibi kostüm serileri de Wild Rift‘te yerini bulacak. Wild Rift‘e önce gelecek ilk kostüm serisinin de geliştirme aşamasında olduğunu belirtelim.

League of Legends 2021 Sezon

Kostüm temalarının yanında Wild Rift ile Runeterra‘yı tekrar dolaşma şansımız olacak. Gökler için savaşımızda Targon‘u ziyaret edecek ve bu yıl Mahvolmuş Kral sayesinde hakkında çok daha fazla şey öğreneceğimiz Gölge Adalar‘ı göreceğiz. Nihayetinde en ölümcül iki LoL şampiyonu son bir hesaplaşma uğruna karşı karşıya gelecek. Son olarak, favori Yordlelarımız olan Teemo, Tristana, Lulu, Corki ve Kennen‘ın bu hafta aramıza katılmalarını kutlayacak büyük etkinlik için Teemo ve dostlarını konu alan bu ufak sinematiğe göz atmayı unutmayın.

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra daha iyi bir kart oyunu yapma amacı ile başlayan basit bir proje olmasına rağmen kısa sürede büyük başarı yakalamıştı. Bir kart oyunundan ibaret olmamakla birlikte Runeterra evreninin derinliğine büyük katkıda bulunan Legends of Runeterra, kendini sırf şampiyonlarla sınırlamamakla birlikte, bölgelerin ve yaşayanlarının da hikayelerini kart parçaları üzerinden anlatabiliyor. Getirdiği şampiyon ve uğradığı bölgeler ile yepyeni bir bakış açısı sunan LoR, 2021 sezonunda da farklı deneyimler kazandırmaya hazır.

Sıradaki Bölge

En son gelen bölge güncellemesinde Targon göklerin ve yıldızların ihtişamı ile bizleri selamlamıştı. Bir sonraki bölge ise bakışlarımızı göklerin yükselmişlerinden yerin yükselmişlerine çeviriyor: Kadim uygarlık Shurima‘ya. Çöl göçebelerinden kumların arasında avlanan canavarlara ve hatta Yükselmiş varlıklara kadar her türlü canlıyı kadim topraklarında barındıran Shurima, zengin tarihi ve görkemli altın uygarlığı ile oyuncuların destelerinde yerini alacak.

League of Legends 2021 Sezon

Shurima‘nın kum fırtınalarının destelerinize sürükleyeceği varlıkların yanı sıra yepyeni mekanikler de tahtanızda yer bulacak. ‘Gömülü tarihi eserleri bulmak, geleceği tahmin edebilmek ya da Yükselmişlerin ilahlarla denk güçlerini kullanmak’ gibi verilen ipuçları bu açıklamaların kartlara nasıl işleneceği hakkında merak uyandırmıyor değil. Yılın ilk aylarında bu mekanikler ve Shurima‘nın LoR evrenine ne zaman geleceği hakkında daha çok bilgi verilecek.

Şampiyonlar

Legends of Runeterra deneyimi artırabilmek adına daha sık şampiyon getirmeyi amaçlayan Riot genişleme paketlerinin dışında da şampiyon çıkarmak için yeni yöntemler arama peşinde. Önümüzdeki ay çıkışını yapacak ilk şampiyon ise Targon‘un gelişinin ardından yolu gözlenen, beş parmağında beş silahı olan ay çocuğu: Aphelios. Sessizliğine rağmen hüzünlü havasını her zaman bizlerle paylaşan herkesin sevgilisi Aphelios karmaşık kitini LoR‘a da taşıyacak. Aphelios‘u çağırdığınızda ilk kullanım için beş silahından birini seçebileceksiniz. Aphelios her zamanki gibi 200 yıllık oyun deneyiminin sonucunu oynanışına aktarıyor, bu yüzden kartlarını doğru kullanmalı ve hangi silaha ihtiyaç duyacağınıza stratejik bir şekilde karar vermelisiniz. Bu karmaşıklık sizi korkutmasın, ay kızımız Alune her zamanki gibi destek için yanınızda.

League of Legends 2021 Sezon

Şampiyon geliştirmeleri sadece destelerinize eklenen şampiyonlarla sınırlı kalmıyor. Şampiyonlarınıza ne kadar bağlı olduğunuzu rakiplerinize de göstermenizi sağlayacak olan ve League of Legends‘dan aşina olduğunuz Şampiyon Ustalığı LoR envanterinizde yerini bulacak. Şampiyonlarla oynadıkça artacak olan Ustalık ile kart kozmetikleri alabilir ve kartlarını kullanırken bu şampiyonun sizin için ne kadar özel olduğunu gösterebilirsiniz.

League of Legends 2021 Sezon

Arkadaşlarla Oynama

Legends of Runeterra oyuncularına birçok oyun modu ile eğlence ya da rekabet imkanı sunuyor. Yeni gelecek mod ‘Kooperatif Laboratuvar‘ ise eğlencenin tadını tek başına çıkarmak istemeyenler için. Bu yeni mod arkadaşınızı yanınıza alıp Noxus istilasına karşı direnmenize olanak sağlayacak. Takım çalışması için tasarlanan desteler ile birbirinizin arkasını kollamalı, her tur güçlenmekte olan Noxus ordusuna karşı stratejik bir yaklaşımla ayakta durmalısınız. LoR kooperatif mod dünyası için bir başlangıç sayılan bu mod 13 Ocak’ta oyuna gelecek.

Son Olarak

Hikaye odaklı bir kart oyununda evrenin son durumuyla karşılaşmak kaçınılmaz, bu sebeple Kara Sis tahtanızı Mahvolmuş Kral teması ile ele geçirmeye gelecek. Etkinlik hakkında herhangi bir detay verilmese de Işık Muhafızı zırhlarınızı kuşanın, çünkü belli ki büyük bir savaş geliyor.

Teamfight Tactics

Ruh Çiçeği etkinliği ile bizi karşılayan Yollar seti yepyeni şampiyonlar, yetenekler ve özellikler sunmuştu. Çağırıcıların zayıflatmalara rağmen sürekli öne çıkan gücünden, Mavi Güçlendirme eşyasına sahip Akali‘nin durdurulamazlığına kadar son zamanlarda birçok ilginç anlara ev sahipliği yapan TFT 2021 sezonunda da birçok yenilik ile gelecek.

Yollar Ara Seti

Bir sonraki yamada gelecek olan Ara Set, değişen şampiyonlar ve özellikler üzerinde duracak. Setin ilk yarısındaki önemli taşıyıcılar oyuncuların yepyeni takım kompozisyonlarını deneyimlemeleri için değiştirilirken eski favorilerden dönüşünü yapanlar da olacak. Aurelion Sol, Swain, Sivir, Kayle, Gnar ve yükseltilebilen eşya dövme yeteneği ile bambaşka bir oynanış katabilecek olan Ornn sete katılacak isimlerden bazıları. Ayrıca yeni dereceli sezonu geldiğinde bu sezondaki derecenize göre bir ifade ödülü kazanacaksınız ve dereceniz kısmi derece sıfırlamasına uğrayacak.

League of Legends 2021 Sezon

TFT de yeni ay yılından nasibini alarak Ay Canavarı etkinliğine ev sahipliği yapacak. Yeni arena Club 2, Boğa DJ‘i ile sizleri interaktif bir tahta ve harika bir parti müziği ile tanıştıracak. Diğer bir arena olan Lunar City, tahtanızı Boğa Yılı kutlamaları için süslenmiş fütüristik binalarla dolu bir sahneye çevirecek. Hiçbir etkinlik Minik Efsanelerin modaya uymasını engelleyemez, bu yüzden Efsanelerimiz de Boğa Yılı kutlamalarına özel kostümleri ile gelecek. Bütün bu içeriklere erişim 11.2 yamasında mümkün olacak.

Sonraki Set

Yollar setinin bitişiyle birlikte baharda gelecek olan bir sonraki set daha dramatik bir temayı benimseyecek. İyilik ve Kötülük arasındaki denge bozulurken popüler bir kostüm evreninin gelişine tanıklık edeceğiz. Set Gece/Şafak, Cadılar Meclisi, Yüce Kral, Ağaç Ata ve daha birçok kostüm temasını içerecek. Buna ek olarak yakında Runeterra‘nın dengesini bozacak olan Mahvolmuş Kral Viego‘yu da şampiyonlarda görmemiz mümkün.

Ayrıca sonraki set ile birlikte daha hızlı oynanışa sahip bir TFT modu da çıkacak. Bu mod, kısıtlı zamanlarında hızlı bir maç atmak isteyen oyunculara bir alternatif yaratmak adına tasarlanacak. Detaylar ve mekanikleri henüz belli olmasa da yılın ilerleyen zamanlarında paylaşılacak.

League of Legends evreni 2021 sezonunun açılışını resmi olarak yapmış bulunurken herkese bu sene hedefledikleri derecelere ulaşma yolunda iyi şanslar diliyoruz. Eğer League of Legends‘a 2021 sezonu ile başlama kararı aldıysanız bu yazımız ile oyunun terimlerine aşina olabilirsiniz. Bu sezon paylaşılan içeriklerin tadını çıkarırken gelecek içerikler için de bizi takip etmeyi unutmayın. Son olarak, GLHF!

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir