Anasayfa > Espor Haberleri > LEC Yaz Mevsimi Beşinci Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı

LEC Yaz Mevsimi Beşinci Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı

SK Gaming’in galip geldiği Schalke 04 – SK Gaming mücadelesi ile başlayan LEC Yaz Mevsimi beşinci hafta karşılaşmaları geride kaldı.

Avrupa’da vadi heyecanı LEC Yaz Mevsimi beşinci hafta karşılaşmaları ile devam etti. Cuma günü oynanan açılış maçında rakibi Schalke 04‘ü 20-6 yenen SK Gaming haftanın ilk galibi oldu. Ligin kapanış maçında ise haftanın maçı vardı. Son günlerde pek çok kez darbe alan G2 Esports, formda Rogue‘u beklenmedik bir şekilde kolay geçti ve haftanın son kazananı oldu.

Haftanın Ardından Takım Raporları

Bu hafta da diğer haftalar gibi sürprizlere sahne oldu. Bu haftaya girmeden önce 7 galibiyetle lider konumunda olan Misfits Gaming haftayı 2-0 kapattı. Hayranlarını üzen köklü kulüp, önce Rogue‘a liderlik mücadelesinde yenildi sonra da hiç beklemediği bir backdoor ile Astralis‘e kaybetti.

G2 Esports ise kabus gibi geçen haftaların ardından rahat bir nefes aldı. Kimilerine göre şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan G2, cuma günü Astralis‘i yenerken haftanın maçında Rogue‘a karşı hiç zorlanmadı. Yalnızca Rekkles‘ın skor verdiği maçta G2 Rogue‘a karşı baskın bir oyun oynarak maçı 18-1 kazandı.

Bu haftanın ardından liderlik el değiştirdi ve Fnatic, Misfits Gaming‘i geride bırakarak liderliğe ortak oldu. Fnatic önce Team Vitality‘i sonra da EXCEL‘i yenerek haftayı 2 galibiyetle kapattı. İşte bu haftanın ardından oluşan puan durumu:

lec-besinci-hafta-puan-tablosu
Kaynak: LoL Fandom

LEC Yaz Mevsimi Beşinci Hafta İstatistikleri

Bu haftanın öne çıkan oyuncuları G2 Esports nişancısı Rekkles ve son şampiyon MAD Lions‘ın orta koridoru Humanoid oldu. Rekkles, Astralis karşısında 6/0/2 Varus, Rogue karşısında 11/1/2 Tristana oynadı ve takımının haftayı 2-0 kapatmasında büyük pay sahibi oldu. Buna ek olarak Rekkles, Rogue karşısında aldığı skorlarla birlikte LEC‘de 2000 katletme skoruna ulaştı.

Humanoid ise takımının Schalke 04 karşısında geriden gelip maçı kazanmasında baş aktördü. Ülkemizde Dark Passage takımında da forma giymiş olan Humanoid, EXCEL karşısında 3/1/10 Twisted Fate, Schalke 04 karşısında 5/0/7 Akali oynadı.

İşte bu haftanın akılda kalan oyunları:

 

Hakkında Can Kalender

Oyun oynamaya verdiği aradan sonra dayanamayıp tekrar dönen bir NBA meraklısı. Rekabetçi oyunlar oynamayı sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir