Anasayfa > Blog > LoL Meta Ne Demek?

LoL Meta Ne Demek?

LoL Meta ne demek yazımızla birlikte kavram ve kalıplarla dolu olan League of Legends dünyasına küçük bir bakış atıyoruz.

LoL Meta, oyuna gelen güncellemelerle dengelerin değişmesi anlamına gelmektedir. League of Legends genellikle insanların tek haritada oynadığı bir oyun. Geliştiriciler de oyuncuların sıkılmamasını istiyor. İşte bu yüzden oyuna sürekli olarak güncellemeler geliyor. Bu güncellemeler oyunun dengelerini baştan yaratıyor ve bu sayede insanlar bu dengelere alışmak ve daha iyi oynamak için oyunda kalıyor.

LoL Terimleri

LoL Yeni Meta Nedir?

Dengeleri değiştiren güncellemeler geldiğinde, yeni bir oynanış oyuna hâkim olmaya başlar. İşte bu yeni oynanışa yeni meta denilmektedir. Kimi şampiyonlar güçlenir, kimileri zayıflar ve daha iyi oynayabilmek için yapılanlar değişiklik gösterir. Oyuncular da kendi içlerinde “Yeni metada şu şampiyon daha güçlüymüş” şeklinde konuşur. Yani özetle meta, güncellemenin getirdiği atmosferi ve değişiklikleri betimleyen bir kelimedir.

Bu yazımızla popüler oyunun sık kullanılan kelimelerinden birisine daha yanıt vermeye çalıştık. Sonraki yazılarımızda görüşene dek kendinize iyi bakın. Aklınıza takılanları da yorumlarda bize sormayı unutmayın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir