Anasayfa > Espor Haberleri > LoL Şampiyonluk Ligi Online Olarak Devam Edecek!

LoL Şampiyonluk Ligi Online Olarak Devam Edecek!

Koronavirüs kapsamında ülkemizde alınan önlemler doğrultusunda bildiğiniz üzere Riot Games Türkiye’de bütün profesyonel espor liglerini askıya almıştı. Bu, karantina günlerinde uğraşacak bir şeyler bulmakta zorlanan bizler için de son derece üzücü bir haberdi. Profesyonel oyuncuların yaptıkları amatör turnuvalarla zaman geçirmeye çalışıyor olsak da bu maçlar asla profesyonel lig maçlarının verdiği keyfi vermiyordu. Hepimiz Riot’un bir açıklama yapmasını bekliyorduk, kendileri de bu konuda geç kalmadı.

Dün yapılan açıklamada, Türkiye’deki profesyonel liglerin 4 Nisan Cumartesi günü tekrar başlayacağı duyuruldu. Oyuncuların kendi evlerinden bağlanacakları ve tamamıyla online olacak bu yepyeni lig sisteminde, Riot haksız kazancı en düşük seviyeye indirmek adına elinden geleni yapıyor gibi duruyor.

Sağlık önlemleri kapsamında oyuncuların evlerine ayrı ayrı hakemler yollanmayacağı duyuruldu. Bu durum, kafaları biraz karıştırıyor olsa da yine çok net bir yönerge daha bulunmakta: herhangi bir dış etkenden dolayı maça ara verilmesi durumunda, maça daha sonra tekrar devam edilecek. Çözümler spontane değil, sindire sindire uzun vadede alınacak.

Akademi Ligi’nin de 2 Nisan Perşembe’den itibaren online şekilde devam edeceğini duyuran Riot, bu yepyeni sisteme kendini ve oyuncuları nasıl adapte edecek büyük merak konusu. Hepimizin evde kaldığı bu dönemde kendilerinin de eski günlerdeki kitleyi yakalama şansı oldukça yüksek. Fırsatı değerlendirebilecekler mi, hep beraber göreceğiz.

 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir Yorum

  1. Bu güzel yaızıyı bize ulaştıran Sencer Yücel kardeşime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir