Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Youtube’dan Koronavirüs’e Karşı Önlem

Youtube’dan Koronavirüs’e Karşı Önlem

Geçtiğimiz günlerde büyük şirketler, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, ağ kullanımlarını azaltmaya gideceklerini duyurmuşlardı. Bu şirketler arasında Netflix ve Youtube gibi en çok ziyaret edilen internet siteleri de vardı. Bugün itibariyle Youtube Koronavirüs’e karşı önlem olarak, ağ kullanımını azaltmak için video kalitelerini düşürecek.

Savebutonu Youtube

Bugün itibariyle Youtube, daha önceden de yapacağını açıkladığı kalite düşürme uygulamasını devreye sokacak. Bloomberg‘de yayınlanan makaleye göre 30 günlük süre için Youtube, videoların kalitesini standart kaliteye düşürecek. 720p, 1080p gibi HD katagorisinde yer alan kaliteler hala kullanılabilir olacak fakat kullanıcının bunu seçmesi gerekecek.  Youtube kullanıcılarını “Otomatik” yani internet hızınıza bağlı olarak kalitenin değiştiği opsiyonda tutacak. Fakat otomatik ayarda iken HD kalitelere otomatik olarak geçemeyeceksiniz. İsterseniz kendiniz 720p veya daha üst kaliteleri seçerek izleyebilirsiniz.

Koronavirüs salgını sebebiyle, evde kalan insanların, Youtube ve Netflix gibi dijital yayın servislerine talebinin artması sonucu, gündüz saatlerinde ağ kullanımı tüm dünyada arttı. Google, bu önlemleri almaya, Avrupa ülkelerinden kendisine gelen uyarılar, kurallar ve uygulamalar sonucunda karar verdi. Netflix de geçenlerde ağ kullanımını azaltmak için yayın kalitesini düşürdüğünü açıklamıştı. Sony, Playstation Network‘ün yoğunluk sebebiyle daha yavaş olabileceğini açıklarken, Microsoft da ağ kullanımlarını sürekli takip ettiklerini ve artan talep için imkanlarını arttırdıklarını açıklamışlardı.

Youtube

Koronavirüs salgını karşısında teknoloji şirketlerinin aldığı bu önlemler hakkında düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Buradan ise Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir