Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation Oyun İndirme Hızlarını Yavaşlatacak!

PlayStation Oyun İndirme Hızlarını Yavaşlatacak!

Tüm dünyada yayılmaya devam eden coronavirus sebebiyle herkesin evlerinde olduğu şu günlerde PlayStation oyun indirme hızını yavaşlatma kararı aldı. Detaylar haberimizde.

Coronavirus salgını sebebiyle yalnız biz değil, neredeyse tüm dünya ülkelerinde insanlar evlerine kapanmış durumdalar. Bu durum da haliyle insanların internet servislerini daha çok kullanmaları durumunu beraberinde getiriyor. İnternet ve internet servislerinin hayatımıza girdiği günden beri hiç böylesine büyük bir yoğunluğu aynı anda görmemiş olan servisler için de bir dizi önlem almak bu durumda haliyle kaçınılmaz oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Netlifx, Youtube ve Disney+ gibi servisler görüntü kalitelerini düşürecekleri haberleri ile gündeme gelmişlerdi. Dünya çapındaki milyonlarca kullanıcılarına hizmet vermeyi devam ettirebilmek için bu kararı alan firmalara bir yenisi daha eklendi. Sony yaptığı bir açıklama ile PlayStation oyun indirme hızlarında düşüşe gideceğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama ise şirketin en yetkili isimlerinden biri tarafından yapıldı.

PlayStation oyun indirme
Sony’nin CEO’su Jim Ryan

Şirketin CEO’su Jim Ryan tarafından PlayStation‘ın blog sayfasında yapılan açıklamada bu durumun sosyal izolasyon uygulayarak evlerinde kalmayı tercih eden ve internet servislerini her zamankinden daha fazla kullanan insanların servislerin istikrarına karşı duydukları endişeyi gidermek için atılan bir adım olduğu söylendi. Oyuncuların biraz daha yavaş oyun indirmek zorunda kalsalar bile hala aynı kalitede oyunlar oynayabileceklerini de sözlerine ekleyen CEO bu durumun ne zamana kadar devam edeceği konusunda ise bir bilgi vermedi.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir