Anasayfa > Blog > Lozan Ne Demek? Sosyal Medyada Lozan Nedir?

Lozan Ne Demek? Sosyal Medyada Lozan Nedir?

Ülkemiz sosyal medyasının bir mottosu haline gelmiş olan Lozan ne demek ve sosyal medyada ne anlama gelir? Buyurun açıklayalım.

Lozan, sosyal medyada ilgi çekmek için sahte içerik hazırlayanlara ve sahte olduğu bariz olan içeriklere verilen bir addır. Elbette ‘Lozan Antlaşması’ nedeniyle böyle bir isim verilmiştir. Bundaki kasıt da çok zor denk gelecek bir durumun kişiler arasında anlaşılarak yapıldığını belirtmektir.

Shitpost Ne Demek?

Sosyal Medyada Lozan Nedir?

Birisi, paylaşımın altına “Lozan bu!” ya da benzeri bir yorum atıyorsa söylemek istediği aslında basittir. Paylaşımın yalan olduğunu ve anlaşılarak hazırlandığını belirtmeye çalışıyordur. Yani bu kelime hem kişileri, hem de paylaşılan fotoğraf ve videoları kastederek söylenmiş olabilir.

İşte En Büyük Lozan!

Bir elektronik ticaret sitesi, reklam kampanyasında büyük bir viral etki yaratmak istemişti. Çalışmalarının sonucundaysa aşağıdaki reklam ortaya çıktı. Bunun bir reklam olduğunu çoğu kişi anlamamıştı ve etkisi inanılmaz büyüktü. Yani burada kendi internet tarihimizin en büyük anlaşılmış sahte paylaşımını görebiliyoruz. Aşağıya olaya sebep olan videoyu da bırakalım.

Eh konu sanırım yeterince anlaşılmıştır siz ne dersiniz? Eğer anlamadığınız bir nokta olursa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir