Anasayfa > Blog > Shitpost Ne Demek?

Shitpost Ne Demek?

Sosyal medyanın hayatımızdaki hacmi büyüdüğünde ortaya çıkan bir içerik türü olan shitpost ne demek gelin anlatalım.

Shitpost, çok anlamlı olmayan ve bağlam dışı denilebilecek paylaşımların genelini betimleyen bir paylaşım türüdür. Video ya da fotoğraf olarak paylaşılabilen bu içerik türünün temel amacı insanları eğlendirmektir. Bunun için de sosyal medya sayfaları çoğunlukla bağlam dışılığın getirdiği sinir bozucu komikliği kullanırlar diyebiliriz. Bu yönüyle ‘Shitpost’ sayfalarının ‘Out of Context’ türünde içerikler yaptıkları da söylenebilir.

Out of Context Nedir? No Context Ne Demek?

Shitpost Nereden Çıktı?

Bu kavrama uygun içeriklerin öncelikli olarak Reddit ve ardından da Instagram gibi sosyal medya sitelerinde üretildiğini gördük. Dolayısıyla çıkış yeri olarak bu sitelerin adı anılabilir.

Bu noktada son olarak şunu da belirtmekte fayda var. Bir paylaşımın bu türde kabul edilmesi için çokça paylaşılmış olmasına gerek yok. Günümüzde orijinal içerikleri ve özgün mizahıyla dikkatleri üzerine toplamayı başarabilmiş gayet eğlenceli sayfalar da bulunuyor.

Merhaba Ben Volkan Konak - Shitpost

Bu yazımızda sorunuza yanıt vermeye çalıştık, eğer aklınızda daha başka soru işaretleri bulunuyorsa bizimle yorumlar alanından paylaşmayı unutmayın. Sonraki içeriklerimizde görüşürüz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir