Anasayfa > Blog > Out of Context Ne Demek? No Context Nedir?

Out of Context Ne Demek? No Context Nedir?

Daha önce sayfa ismi ya da yorum olarak karşınıza çıkmış olabilecek Out of context ne demek gelin açıklamaya çalışalım.

İngilizce’de anlam dışı, konu dışı ya da bağlam dışı anlamına gelen ‘Out of Context’ ülkemiz sosyal medyasında da benzer bir anlamla kullanılmaktadır. Genellikle absürt ve gülünç durumları betimlemek için kullanılan bu kalıp, birisinin söylediklerinin konudan bağımsız kaldığını söylemek için kullanılır. Bu tema ülkemizde çok beğenildiği için, bu konsept ile içerik üreten pek çok sayfa yüksek takipçi sayısına ulaşmayı başarmıştır.

Based Ne Demek?

Out of Context Sayfalar Nasıl Mizah Yapar?

Bu sayfaların mizahi paylaşımlarını bir tür başlığı altında toplamamız gerekirse absürt mizah doğru adres olacaktır. Bu sayfalar genellikle bir kategori ya da başlık altında açılabilirler. Örneğin daha büyük bir sayfanın yorumlar kısmına özel olarak kurulabilir ya da bir politik görüşe, sektöre dayalı olarak açılabilirler. Açıldıkları kategori her neyse, o kategorinin absürt mizahını yaparak takipçilerini eğlendirmeyi amaçlarlar.

Overrated Ne Demek? Underrated Nedir?

No Context Nedir?

Bu kelime de bağlamsızlığı belirten bir başka kelimedir. Yani No Context ne demek ve Out of Context ne demek sorularının cevapları birbirlerine oldukça yakın. Yine bu kelimeyle açılmış sayfaların da benzer alanlarda, benzer biçimlerle insanları eğlendirdiklerini söyleyebiliriz. Ayrıca bunun bir içerik türüne de karşılık geldiğini unutmamak lazım. Bazen bir televizyon dizisinin ya da filmin bağlamın dışarısında kalan absürt derecede komik sahnelerinin derlenerek YouTube gibi platformlarda paylaşıldığına tanıklık edebiliriz.

Nereden Geliyorlar?

Kelimeler doğrudan bir olaya ya da sosyal medya akımına dayanmıyorlar. Yine de ülkemizdeki kullanıcı eğilimlerine göz atabiliriz. İngilizce’de oldukça yaygın kullanılan Out of Context tabirinin, ülkemiz sosyal medyasına etkileri şeklinde özetlenebilir.

Ayrıca kavramların bu denli popüler hale gelmesini tetikleyen bir diğer konu da fikir ayrılıkları olmuştur. Çeşitli gruplar, birbirleriyle alakalı küçümseyici paylaşımları bu başlıklara sahip sayfalar altında yapmaktadır. Buna örnek olarak sağ görüşlü insanların bir Twitter hesabına bağlı sayfada buna örnek olarak paylaşıldığını gözlemleyebilirsiniz.

Aklınıza takılan kavram ve akımları bizimle yorumlarda paylaşarak içeriklerimize yön verebilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir