Anasayfa > Blog > Marvel Snap Nedir, Nasıl Oynanır?

Marvel Snap Nedir, Nasıl Oynanır?

Ünlü çizgi roman kahramanlarını savaş meydanına sürdüğümüz yeni kart oyunu Marvel Snap nedir, nasıl oynanır?

Marvel Snap, Marvel markasının ünlü çizgi roman evrenindeki kahramanları yönetebildiğimiz dijital kart oyunudur. Oyun, The Game Awards 2022 ödül töreninde yılın en iyi mobil oyunu ödülünü aldı ve çok daha fazla bilinir bir hale geldi. Snap, rakiplerine göre çok daha kısa süren maç yapısına sahip. Kullanıcı dostu ara yüzüyle de hem mobil oyun tutkunlarına, hem de dijital kart oyunlarını sevenlere hitap ediyor. Bunların ışığındaysa her geçen gün popülerliğini arttırıyor.

Marvel Snap Nedir?

Marvel Snap, dijital ve yenilikçi bir kart oyunudur. Mobil cihazlarda oynanabilen yapım, tür olarak Hearthstone ve Legends of Runeterra gibi oyunlarla benzerdir. Marvel çizgi roman evreninde geçen bu ücretsiz oyun, iOS ve Android akıllı telefonlarla oynanabildiği gibi tabletler üzerinden de erişmek mümkün. Eğer bilgisayarınız üzerinden oynamak isterseniz bir emülatöre ihtiyaç duyacaksınız. Oynamak demişken, nasıl oynanıyor peki bu oyun?

Emülatör Nedir?

Not: Marvel Snap aynı zamanda Steam üzerinden de erken erişimde oynanabilmekte. Mağaza sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.

Marvel Snap Nasıl Oynanır?

Snap, çoğu yaygın kart oyununa göre hem daha farklı, hem de daha basit bir oynanışa sahiptir. Ayrıca indirdiğinizde sizi ağırladığı ‘Tutorial’ (Eğitim) kısmı oyunu öğrenmeniz için oldukça verimli. Oyunun mekaniklerindense, dilinin İngilizce olması kaynaklı bir sorun yaşayabilirsiniz. Ancak burada da söylememiz lazım ki dili oldukça basit. Kelimeleri hiç anlamıyorsanız dahi, işlevleri zaman içerisinde alışkanlık yapacaktır. Biz yine de oyun içerisinde kullanılan çeşitli kelimeleri aşağıda listeleyeceğiz. Şimdi oyunu anlatalım.

Maçların Genel Mantığı

marvel snap nasıl oynanır

Bir maça başladığımızda karşımızda üç alan ve elimizde de üç tane kart oluyor. Her el yeni kartlar alıyoruz ve enerji tutarlarına göre bu kartları ellere göre oynuyoruz.

Kartlarımızın hem güçleri, hem de çeşitli özellikleri bulunuyor. Uygun anlarda, kendi stratejimizi geliştirebilmek bu yüzden çok önemli.

Üç lokasyondan ikisini kazanan oyunu da kazanıyor. Eğer lokasyonlardan birisinde beraberlik varsa puan çoğunluğu hesaplanıyor. Puanlar da eşitse oyun berabere bitiyor.

Üç lokasyon da ayrıca her oyunda değişiyor ve lokasyonlar kendi özelliklerini de beraberlerinde getiriyor. Bu nedenle standart bir taktikle her oyunda galip gelmek hiç kolay değil. Şans ve taktiklerinizin çeşitliliği oldukça önemli.

Lokasyonlar ve özellikleri eller ilerledikçe açılıyor. Üçüncü ele geldiğimizde bütün lokasyonlar açılmış oluyor. Alanlar henüz açılmamışken de üzerlerine risk alarak kart oynayabiliyoruz. Çünkü haritanın özellikleri dezavantajımıza olacak şekilde açılabilir.

Oyun 6 el sürüyor, her el kullanabildiğimiz enerji miktarı 1 artıyor ve son ele geldiğimizde harcayabileceğimiz 6 enerjimiz olmuş oluyor.

Maçlar ortalama 3-4 dakika sürmekte.

Marvel Snap Lig Sistemi

Oyun içerisinde yaptığımız tüm maçların ‘rekabetçi’ nitelikte olduğunu ve ligimize etki ettiğini belirtelim. Maçların sonucunda puanlar topluyoruz ya da kaybediyoruz. Bu puanlar ligimizin ilerlemesine ya da gerilemesine sebep oluyor.

marvel snap lig sistemi

Snap’te yer alabileceğiniz 10 lig bulunuyor. Bu liglerin de kendi içlerinde 10 seviyesi var. Oyunlarda kazandığınız puanlar, önce bu seviyelerin içerisine etki ediyor, sonra bu seviyeler yükseldikçe de genel liginiz yükseliyor.

Örneğin: Gold 5’te 1 puanınız varsa ve 2 puan değerinde bir oyun kaybederseniz Gold 4’te 9 puanınız olmuş olur.

Maçın liginize etkisi, eğer rakibiniz ya da siz maçtan kaçarsanız 1, tamamlarsanız 2, tek kişi snap kullanarak maçı tamamlarsa 4, 2 kişi de bu şansını kullandıysa 8 puan değerinde olacaktır. Total durumu en üstteki puandan gözlemleyebilirsiniz.

Lig isimleri sırasıyla:

  • Iron
  • Bronze
  • Silver
  • Gold
  • Platinum
  • Diamond
  • Vibranium
  • Omega
  • Galactic
  • Infinite

Oyun İçi Bazı Sık Kullanılan Terimler ve Anlamları

  • Snap: Oyunun lig değerini etkileyen puanı ikiye katlamak. Her oyuncu yalnızca bir kere tıklayabilir.
  • Revial: Canlanma / Uyanma. Kartların oynanış anında getirdikleri özellikler için kullanılıyor.
  • On Going: Özelliğin maç boyunca devam etmesi.
  • Season Pass: Çeşitli karakterlerin ve özelliklerin açılmasını sağlayan birim.
  • Deck: Desteniz. Oyunda pek çok deste ve konfigürasyon kurabiliyorsunuz.
  • Credits: Karakter geliştirme gibi çeşitli işlerde kullanabildiğiniz birim.
  • Boosters: Karakterlerin gelişimini sağlayan özellik.
  • Collection: Bütün kartlarınız yer aldığı koleksiyonunuz.

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir