Anasayfa > Blog > Memes Ne Demek? Video Memes Nedir?

Memes Ne Demek? Video Memes Nedir?

Dilimize direkt olarak İngilizce’den geçen memes ne demek ve video memes nedir? Gelin bu konuyu da birlikte öğrenelim.

Memes, ülkemizde daha önce caps olarak anılan komik görsel içeriklerin yurtdışında anıldığı halidir. Dilimizde ‘mîm’ ya da ‘mîms’ olarak telaffuz edilmektedir. Internet platformlarında yayılan bu görsel içerikler video ya da fotoğraflar halinde yayılabilir ve videolu hallerine video memes denilmektedir. Caps’lerde altta kırmızı bir bölgenin üzerine beyazla yazı yazılmaktaydı ancak bu içerik türü çok daha özgür bir yapıya sahiptir. Sayısız şablon ve özgün içerikle karşılaşmamızın bir diğer nedeni de hem bu özgürlük, hem de kavramın global olarak yayılması ve internet kullanıcıları tarafından desteklenmesidir.

gaming memes

uwu Ne Demek?

Bu alan günümüzde öyle büyümüştür ki memes hazırlanılabilen çeşitli internet siteleri ve mobil uygulamalarını girişim olarak karşımızda görebiliriz. Ayrıca Reddit ve 9Gag gibi dünyaca ünlü sitelerde de oldukça rağbet gören bu içeriklerle ilgili kurulan Twitter, Instagram ve Facebook sayfalarının da milyonlara ulaştığını söyleyebiliriz. Yine YouTube’da bu içerik türü üzerine kurulmuş kanallar vardır ve çeşitli video memes içeriklerinin bu platformda milyonlarca defa izlendiğini görebiliriz. Üste bir şablon mîm örneği koymuştuk, alta da videolu bir içerik koyarak örneklendirmiş ve anlamanıza yardımda bulunmuş olalım.

Bu içeriğimizde dünyada birçok farklı lisanın ve milletin ortak bir şekilde gülebildiği, yayılması oldukça yeni tarihlere dayanan bir içerik türüne yöneltilen “Memes ne demek?” sorusuna yanıt vermeye çalıştık. İyi günler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir