Anasayfa > Blog > Mikro Ödeme Nedir?

Mikro Ödeme Nedir?

Aylık abonelik sistemlerinin yaygınlaşmasıyla ya da video oyunlarıyla birlikte hayatlarımıza katılan mikro ödeme nedir?

Mikro ödeme, kullanıcıdan yüklü miktarlarda para vermesindense, küçük meblağlarla küçük ölçekli ürünler almasına yarayan bir ödeme sistemidir. Bu şekilde ürünün tamamına sahip olmayı istemeyen kullanıcılara da satış yapılabilmesini sağladığı için popülerleşmiş bir pazarlama stratejisi olarak karşımıza çıkar. Özellikle video oyunlarında kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Espor Lisansı Nedir? Nasıl Alınır?

Mikro Ödeme İle Neler Satılmaktadır

Örneğin oyun içi eşyaların, hikâyelerin ve karakterlerin satışı bu türdeki satın alımlara bir örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca aylık abonelik servisli kitap, dizi ve film platformları da içeriklerini tek tek kiraladıklarında bu ödeme yapısıyla işlem yapmış olurlar. Bu da bizi şu sonuca çıkartır…

Bütünü satın almadığımız ve bütünün içerisinde yalnızca küçük bir parçayı edinmek için para verdiğimiz bütün alışveriş yöntemleri bu türün içerisinde olarak görülebilir.

Neden Korkmalıyız?

Burada tüm potansiyel müşterileri korkutabilecek önemli bir soru işareti bulunduğunu söyleyelim ve eleştirimizi yapalım. Şirketler için bu yapı o kadar kazançlı bir hale geliyor ki, yakında tüketicilerin bir şeyleri bütün halinde ele alma seçeneği olmayabilir. Düşünün, bir filmin yalnızca 10 dakikalık kısa kesiti için ödeme yapmamız gereken bir dünya bizleri bekliyor olabilir. Bu gidişatın büyük kanıtlarından birisi de bugün Game As A Service sistemi diyebiliriz.

Game As A Service Nedir?

Bu yazımız umarız aklınızdaki soru işaretlerini gidermenizde size yardımcı olabilmiştir. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir