Anasayfa > Blog > Game As A Service Nedir? Örnekleri Nelerdir?

Game As A Service Nedir? Örnekleri Nelerdir?

Bir oyun modeli ve gelir yapısı olan Game as a Service nedir? Gelin örnekleriyle birlikte detaylı bir şekilde anlatmaya çalışalım.

Game as a Service, kısaltması GaaS olan ve ‘Bir Hizmet Olarak Oyun’ anlamına gelen bir oyun kalıbıdır. Oyunların bir hizmet olarak, periyodik ödeme sistemlerine sahip olduğu durumların geneli için kullanılır. Bunlara mikro ödemeler, aylık abonelikler, bulut oyunculuk gibi sistemler dâhildir. Dilerseniz gelin bu detayların tamamına bu yazıyla birlikte göz atalım ne dersiniz?

Cloud Gaming Nedir?

Game as a Service Türleri Nelerdir?

Türler bazen direkt olarak bir oyun olarak karşımıza çıkabiliyorken, bazen oyun içi bir unsur ya da hizmet türü olarak da yer alabiliyorlar. Karşılaştığımız bu durumları sizin için derledik.

  • Oyun Abonelikleri: Oynayabilmek için belirli sürelerde ödemeler gerçekleştirmemiz gereken oyunlar. (Ör: World of Warcraft aboneliği)
  • Mikro Ödemeler: Oyun içi ödemeler. (Ör: Bir karakteri açmak için yapılması gereken ödemeler)
  • Hizmet Abonelikleri: Oyun kategorisinde sunulan abonelik sistemleri. (Ör: Xbox Game Pass aboneliği)
  • Bulut Oyunculuk: Bulut sistemlerinin video oyunlarına adaptasyon örnekleri. (Ör: Nvidia GeForce Now, Google Stadia)
  • Blok Zinciri Oyunları: Kripto teknolojilerinden faydalanan ve bu teknolojilerle oyunları birleştiren hizmetler. (Play to Earn oyunlar)

Play to Earn Nedir?

GaaS bugün bazı oyuncular için oyun dünyasının korkunç sonu, bazı oyuncular içinse ütopik geleceği. Elbette sistemin hem avantajları hem de eleştiriye açık bazı kötü yönleri bulunuyor. Peki sizin için yazımız Game as a Service nedir sorusuna yeterli yanıt verebildi mi? Sorularınızı yorumlar alanında bizimle paylaşmaktan lütfen çekinmeyin. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir