Anasayfa > Blog > Play To Earn Nedir?

Play To Earn Nedir?

Son yıllarda oyun dünyasının kucağına düşen kavramlardan birisi olan Play To Earn nedir? Gelin basitçe açıklamaya çalışalım.

Play to Earn dilimize ‘oyna kazan’ ya da ‘kazanmak için oyna’ şeklinde çevrilebilir. Bir oyununun kendisini oynayan oyunculara maddi kazanç sağlaması anlamına gelir. Şirketler oyunlarını bu formülde yayına alarak pazarlama stratejisi olarak Play to Earn modelini kullanıyorlar. Oyuncularsa boş vakitlerinde eğlenerek para kazanma şansı nedeniyle bu yapıdaki oyunları oynamayı tercih edebiliyorlar.

MMO Nedir?

Bu oyun türüne yönelik geliştirilen yapımların çoğunlukla çevrimiçi yapımlar olduklarını da belirtmekte fayda var. Bir internet bağlantısına sahip olmadan oynamak çoğunlukla mümkün değil.

Play to Earn Nedir ve Tarihsel Gelişimi Nasıldır?

Bu oyun modeli son yıllarda blok zinciri teknolojilerinin hayatlarımızdaki yerini sağlamlaştırmasıyla daha çok konuşulur oldu. Bunun en temel sebebi para akışının daha kolay bir hale gelmesine olanak sağlayan kripto para birimleri ve tabii ki coin’ler. Ancak elbette ‘oyna kazan’ yapısında yayımlanan bu oyunlar geçmişten beri hayatlarımızda varlar.

Başlangıçta şirketler çeşitli ödüller vaat ederek pazarlama kampanyaları düzenliyorlardı. Örneğin bir oyuncu yeterince uzun süre oyunda kalırsa ya da belirli bir seviyeye ulaşırsa ona çeşitli teknolojik ürünler ya da para ödülü veriliyordu. Hatta bunu benimseyen ve oyun olmayan projeler de gördük. Çeşitli yazılımlar hangi oyunu oynadığınıza bakmaksızın çevrimiçi olduğunuz oyun saatlerini gözleyerek sizlere Steam cüzdan kodu gibi hediyeler verebiliyorlardı. Bu modeller zaman içerisinde yerlerini daha modern teknolojilerden faydalanan yapımlara bıraktı.

Emülatör Nedir?

Blok Zinciri Teknolojisi Nasıl Kullanılıyor?

Oyunların bu noktada yaptıkları şey oldukça basit aslında, gelin açıklayalım. Siz oyununuzda çeşitli başarılar kazandıkça ve süre kazandıkça bakiye topluyorsunuz genel olarak bu oyun modelinde. Yeterli bakiyeye ulaştığınızdaysa kripto para cüzdanlarınıza aktarım gerçekleştirebiliyorsunuz. Burada belirtmek lazım; çoğu oyun kendi coin’i ve kripto para cinsiyle ile ödeme yapıyor.

En Bilindik Play 2 Earn Oyunlar Hangileridir?

Piyasadaki varlıkları gün geçtikçe artıyor olsa da elbette bazı oyunlar diğerlerine göre oyunculara daha çok kazanç vaat ediyor ve dolayısıyla oyuncular tarafından daha çok tercih ediliyorlar. Sizin için bu oyunlardan altı tanesini listeledik. Oynayacak olanlara şimdiden hem iyi eğlenceler hem de iyi kazançlar dileriz.

  • Axie Infinity
  • Star Atlas
  • Plant VS Undead
  • Bombcrypto
  • Gods Unchained
  • Dope Wars

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir