Anasayfa > Blog > Minecraft Harita Yükleme Rehberi – Map Nasıl Kurulur?

Minecraft Harita Yükleme Rehberi – Map Nasıl Kurulur?

Minecraft harita yükleme rehberimizle dilediğiniz tüm haritaları oyuna ekleyebilirsiniz. Minecraft map kurma işlemi nasıl yapılır?

Oyuncuları bloklardan oluşan uçsuz bucaksız bir diyara davet eden Minecraft, aynı zamanda dünyanın en çok modlanan oyunları arasında yer alıyor. Uzun yıllardır popülerliğini kaybetmeyen yapım belirli bir aralıklarla yeni sürümüne kavuşuyor. Böylece sürekli olarak taze kalan oyun mod yapımcılarını da yeni haritalar, doku paketleri ve içerik modları geliştirmeye itiyor.

Minecraft Texture Pack Nasıl Kurulur? (Doku Paketi)

Farklı oyun modlarıyla nefis deneyimler sunan Minecraft, modlanabilir olması sayesinde de oyunculardan geçer not alıyor. Özellikle Minecraft korku ya da macera haritaları gibi başka oyuncular tarafından tasarlanan dünyalar inanılmaz başarılı bir deneyim sunuyor. Pekala Minecraft map ekleme süreci nasıl işliyor?

Minecraft Harita Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle indirmek istediğiniz haritanın oyununuzla aynı sürümde olduğundan emin olun. Daha sonra indirdiğiniz haritayı %appdata% > roaming > .minecraft > saves klasörüne taşıyın. Daha detaylı bir anlatım için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Minecraft için birbirinden eğlenceli binlerce haritayı birçok farklı sitede bulabilirsiniz. SkyBlock, korku, macera, labirent ve bulmaca türündeki haritalardan dilediğinizi seçin.
  • Seçtiğiniz haritanın sürümüne göz atın ve oyununuzla aynı sürümde olduğundan emin olun. Örneğin 1.16.2 sürümündeki bir harita ancak bu sürümde bulunan bir profilde çalışacaktır.
  • Başlat kısmına %appdata% yazdıktan sonra Enter tuşuna basın.
  • Roaming klasöründe .minecraft dizinini bulun.
  • Buradan saves adlı dosyaya giriş yapın.
  • İndirdiğiniz haritayı saves klasörünün içine taşıyın fakat .rar ya da .zip formatından çıkarıldığına emin olun.

Bu adımları tamamladıktan sonra oyuna giriş yapabilir ve tek oyunculu oyun kısmından yeni haritayı seçebilirsiniz. Sizin için en iyi Minecraft haritalarını kısaca listeledik.

En Eğlenceli Minecraft Haritaları

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra dilediğiniz her haritayı oyuna ekleyebilirsiniz. Diğer yandan yeni bir harita indirmeden önce geliştiricinin notlarını okumanızı da öneriyoruz. Bazı tasarımların kendilerine ait birtakım kuralları bulunuyor. Geliştiriciler map bütünlüğünde bir sorun yaşanmaması için bazı blokların kırılmamasını ve çeşitli modların açılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu açıklamaları okuyarak daha stabil bir deneyim elde edebilirsiniz.

Herobrine’s Mansion

mc map yükleme

Oyunun en popüler korku haritalarından biri olan Herobrine’s Mansion ise oyuncuları efsanevi karakterin şatosuna davet ediyor.

Dropper

minecraft harita yükleme

En eğlenceli seviye tasarımlarına sahip olan Dropper oyuncuları yüksek kulelerden aşağıya bırakıyor. Reflekslerinize güvenerek düşerken herhangi bir yere çarpmamalısınız.

Wrath of the Fallen

minecraft harita kurma

Zorlayıcı bir macera haritası olan Wrath of the Fallen görevler ve ilginç canavarlarla dolu epik bir deneyim vadediyor.

SkyBlock

Minecraft’ın en ünlü haritalarından biri olan SkyBlock ise sizi gökyüzünde uzun ve zorlayıcı bir imtihana davet ediyor.

Adventure Time

mc harita kurma

Sevilen çizgi filmi popüler oyunla birleştiren Adventure Time haritası ise başarılı doku paketiyle beraber unutulmaz anlar sunuyor.

Minecraft map kurma ya da harita ekleme işlemi için uygulamanız gereken adımları listeledik.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir