Anasayfa > Blog > Mount & Blade II: Bannerlord Kervan Kurma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord Kervan Kurma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord kervan kurma rehberimizle Kalradya’nın ticaret damarlarını oluşturan kervanlar hakkında bilgi alıyor, servetimize servet katıyoruz.

 

 

Kervanlar Ne İşe Yarar?

bannerlord kervan kurma resim 1

Kalradya’daki her krallığın birçok kervanı vardır ve kervanlar arz-talep sistemiyle çalışır. Örneğin Aseray topraklarında develerin fiyatı daha ucuzdur. Ya da bir bölgede bol olan ürünün o bölgede değeri azdır. Belirlediğiniz şehirde kuracağınız kervanlar size günlük pasif gelir sağlar. Mount & Blade II: Bannerlord para kazanma yöntemleri arasında öne çıkan kervanlar, her krallığın vazgeçilmez ticaret unsurudur.

Mount & Blade II: Bannerlord para kazanma yöntemleri arasında kervanların yanı sıra atölyeler, turnuvalar ve esir yönetimi gibi birçok seçenek mevcut. Detaylı bilgi için para kazanma rehberimize göz atabilirsiniz.

Mount & Blade II: Para Kazanma Yöntemleri

 

Nasıl Kervan Kurulur?

kervan kurma resim 2

  • Kervanınızı kurmak için önce ticaret yapmak istediğiniz bölgeyi belirlemesiniz.
  • Bölgedeki en büyük şehirlerden birine gidip şehir içinde dolaşarak ya da şehir sekmesinden bir tüccarla konuşun.
  • Kervan kurmak istediğinizi belirten yanıtı seçin. Kervanların ücreti 15.000 dinardır. Kervanın ücretiyle birlikte birimlerinizden birkaçını da kervanı koruması için seçmeniz gerekiyor.

Ücret ve birimlerinizi teslim ettikten sonra kervanınız size dinar kazandırmaya hazır. Kurabileceğiniz kervan sayısında bir sınır yoktur. Yoldaş, asker ve dinar sayısına bağlı olarak dilediğiniz kadar kervan kurabilir, Kalradya üzerinde bir ticaret federasyonu oluşturabilirsiniz.

Mount & Blade II: Bannerlord kervan kurma ücreti pahalı olsa da uzun vadede size çok dinar kazandıracağını söyleyebiliriz. Fakat kurduğunuz kervandan kar elde etmek için yedi gün beklemelisiniz. Bir süre sonra günlük en az 400 dinar gibi bir miktar elde edebilirsiniz.

Kervanlarınızın saldırıya uğrayabileceğini ve dağıtılabileceğini unutmayın. İsterseniz kervanınızı sürekli takip ederek koruma altına alabilirsiniz. Konumlarını öğrenmek için Klan sekmesine de göz atabilirsiniz.

Kervan Nasıl Dağıtılır?

Klan menüsüne giderek Birlikler sekmesinden Kervanlar seçeneğine göz atın. Mevcut kervanlardan istediğinizi seçin ve grubu dağıtın.

 

Atölye mi Kervan mı?

kervan kurma rehberi atölye

Bir atölye kurmak için şehir içerisine girip ALT tuşuna basılı tutun ve etraftaki çalışma alanlarına göz atın. Buradaki karakterlerden biriyle konuşup 13.000 dinar ödeyerek atölye kurabilirsiniz. Kervanlarla kıyaslandığında saldırıya uğrama riski taşımayan atölyeler, uzun vadede kervanlardan daha karlı olabilir.

Değeri artan atölyelerinizi satabilir ve yenilerini kurabilirsiniz. Fakat kuracağınız atölyede üretilecek ürünler ve bu ürünlerin o bölgedeki talep seviyesi gibi etkenler atölye sistemini daha detaylı kılıyor. Eğer daha az efor ile pasif gelir elde etmek istiyorsanız kervanları seçebilirsiniz. Fakat nispeten daha detaylı olan bir sistemi tercih edip bir atölye açarsanız, elde edeceğiniz gelir de artacaktır.

Oyun henüz erken erişim sürecinde. Dolayısıyla kervanlardan ve atölyelerden elde edilen gelirlerde değişiklikler yapılabilir. Güncelleme notlarını TaleWorlds Entertainment internet sitesinden takip edebilirsiniz.

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir