Anasayfa > Espor Haberleri > NA LCS 2020 Kış Mevsimi Şampiyonu Cloud9!

NA LCS 2020 Kış Mevsimi Şampiyonu Cloud9!

Muhteşem bir sezonun ardından League of Legends Kuzey Amerika Ligi NA LCS 2020 Kış Mevsimi sona erdi. Şampiyon, finalde FlyQuest’i 3-0’la geçen Cloud9 oldu.

League of Legends Kuzey Amerika Ligi NA LCS’te sona gelindi. Gerçekten dopdolu oyunlarla geçen harika bir sezonun ardından sıra artık şampiyonu belirlemekteydi. Finalin adı Cloud9 – FlyQuest idi. Cloud9 belki favoriydi, ancak normal ligi 4.sırada bitirmesine rağmen finale kadar gelmeyi başaran FlyQuest kesinlikle Cloud9’ın gözünü korkutuyordu.

Cloud9 kendisinden fire vermedi. Tertemiz oynanan final serisinde hemen hemen hiç hata yapmadılar, ve maç vermeden şampiyon olmayı başardılar. Sırada onlar için MSI 2020 var. Kuzey Amerika’yı temsil edecekleri MSI’da ne yapacaklar, hep beraber göreceğiz.

Ayrıca, Cloud9’ın bu şampiyonluğuyla bir ilk de yaşanmış oldu. Ekibin alt koridor oyuncusu Zven, hem Avrupa Ligi LEC’de, hem de Amerika Ligi LCS’te şampiyonluk yaşamış ilk oyuncu unvanına sahip oldu.

NA LCS 2020 Kış Mevsimi’nde bizim çocuklar?

NA LCS 2020 Kış Mevsimi’nde mücadele eden 2 tane milli oyunucumuz vardı. Birisi TSM’in üst koridor oyuncusu, Amerika’ya ilk yolladığımız yetenek Sergen “Broken Blade” Çelik’ti. Hırslı oyuncu, normal sezonu takımıyla 5.sırada kapattıktan sonra inanılmaz bir eleme aşaması yaşadı. Öncelikle 100 Thieves ile oynadıkları akıl almaz mücadelede 3-2 galip geldiler. Daha sonraki rakipleri FlyQuest’ti. Ekip, yine 5 maça uzayan inanılmaz heyecanlı seride bu sefer mağlup olan taraftı ve bu mağlubiyetle 2020 Kış Mevsimi LCS mücadeleleri sona eriyordu.

Bir başka oyuncumuz ise Golden Guardians ekibinin ormancısı Can “Closer” Çelik’ti. Genç yetenek, bildiğiniz üzere geçen sene ülkemizde Royal Youth ile kazandığı şampiyonluktan sonra Amerika’ya transfer olmuştu. Ekibiyle ligi 6.sırada bitirip biraz da hasbel kader eleme aşamasına kalan milli gururumuz, bu aşamada takımının da çok parlayamamasıyla ilk maçta FlyQuest’e 3-0 kaybedip elenmişti.

Ne olursa olsun iki oyuncumuz için de fena sayılmayacak bir sezondu diyebiliriz. İkisini de tebrik ediyor, kendilerinden önümüzdeki sezon daha iyi performanslar bekliyoruz. Gururlandırın bizi çocuklar!

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir