Anasayfa > Blog > Nathan Drake Kimdir? – Uncharted Serisinin Sevilen Hırsızı

Nathan Drake Kimdir? – Uncharted Serisinin Sevilen Hırsızı

Nathan Drake kimdir? Uncharted serisinin sevilen hırsızını mercek altına aldık ve hakkındaki bilgileri listeledik.

Geliştirici koltuğunda Naughty Dog‘un oturduğu Uncharted en başarılı oyun serilerinden biri olarak öne çıkıyor. Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment‘in üstlendiği PlayStation konsollarına özel olarak geliştirilen yapımlar, bugüne kadar 50 milyondan fazla satış yapmayı başardı ve oyun dünyasının en popüler serilerinden biri haline geldi.

Uncharted serisi oyuncuları gizemlerle dolu antik mekanları keşfetmeye davet ediyor. Oyuncuların karizmatik bir hazine avcısına hayat verdiği yapımda zamanın karşısında duran gizemler açığa çıkarken, oyuncular da aksiyon dolu sahnelere tanık oluyor. Bu süreçte oyunun  Peki maceracı yapısıyla tanınan ve en sevilen oyun karakterlerinden biri olan Nathan Drake kimdir?

Nathan Drake Kimdir?

  • Nathan Drake, ilk olarak 2007 yılında PlayStation 3 için yayımlanan Uncharted: Drake’s Fortune adlı yapımda gördüğümüz bir hazine avcısıdır. Indiana Jones ve Lara Croft gibi benzer kurgusal karakterlerden esintiler taşıyan figür, serinin oyunları boyunca dünyanın çeşitli yerlerini gezer ve antik gizemleri çözmeye çalışır.

Etrafındakilerin kısaca Nate olarak seslendiği karakterimizin, ünlü İngiliz kaşif Francis Drake‘in soyundan geldiği de detaylar arasında yer almaktadır. Kendisi 39 yaşındadır ve D&F Fortunes’un patronluğunu da üstlenmektedir.

Nolan North’un sesiyle ve motion capture teknolojisiyle hayat verdiği karakterimizin yaratıcısı ise Amy Hennig’dir. Mizahi yapısı, hazırcevap yönü ve ilginç çekiciliği ile tanınan Nathan Drake, serinin tüm oyunlarında ana karakter olarak çıkar ve Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu adlı yapımda da oyunculara veda eder.

Uncharted Filmi

Popüler seri yakın zamanda beyaz perdede de boy gösterecek. En güncel video oyunu filmlerinden biri olan Uncharted filmi, TomHolland‘ın Nathan Drake karakterine hayat verdiği aksiyon dolu sahneler sunacak. Geçtiğimiz günlerde yeni fragmanıyla heyecanı artıran film aslında son 10 yıldır çekim sürecinde kalmış ve sancılı yapım dönemi bir türlü sona yaklaşamamıştı.

Uncharted Filmi İçin İlk Fragman Yayınlandı, Vizyon Tarihi Belli Oldu

Sony’nin nihayet tam gaz devam ettirdiği film Drake’s Fortune adlı oyundan daha öncesini konu alacak. Fragmandan görüldüğü üzere film oyunun birçok ikonik sahnesini de bizlerle buluşturacak. Mark Wahlberg, Sophia Taylor Ali, Tati Gabrielle ve Antonio Banderas gibi isimler de yapımda boy gösterecek. Uncharted vizyon tarihi ABD için 18 Şubat 2022 olarak belirlendi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir