Anasayfa > Blog > Netflix Şifre Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Netflix Şifre Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Hesabınıza ister ulaşın ister ulaşamayın, Netflix platformunda şifre değiştirme işlemini nasıl kolayca yapacağınızı yazımızda anlattık.

Netflix, dünya çapında milyonlarca izleyiciye sahip olan devasa bir yayın platformu. Hâl böyle olunca kullanıcılardan birçoğu giriş bilgilerini değiştirmek isteyebiliyor. Bunun kişiden kişiye değişebilecek birçok sebebi olsa da Netflix şifre değiştirme işlemi için kullanabileceğiniz iki yol bulunmakta. Hesabınızın mevcut şifresini biliyorsanız işiniz kolaylaşıyor, bilmiyorsanız biraz daha uğraşmanız gerekiyor. Kendi ihtiyacınıza göre aşağıdaki adımları kullanarak Netflix şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz.

Netflix Kodları

Netflix Şifre Değiştirme (Şifremi Unuttum)

Netflix şifrenizi unuttuğunuz için değiştirmek istiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Fakat hesabın sahibi olduğunu Netflix’e kanıtlamak için hesaba kayıtlı olan e-posta adresine veya telefon numarasına erişebilmeniz gerekiyor. Bunların ikisine de erişemiyorsanız hesaba kayıtlı olan kart bilgileri ve tam isminizle Netflix’e ulaşmanız gerekiyor. Detayları yazının aşağısından öğrenebilirsiniz.

Adım 1: netflix.com/tr/login adresine gidin

Adım 2: “Oturum Aç”ın sağ altında bulunan “Yardım ister misiniz?” butonuna tıklayın

Adım 3: Şifrenizi değiştirebilmek için e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin. (Eğer bunlara sahip değilseniz “E‑posta adresimi veya telefonumu hatırlamıyorum” butonuna tıklamanız gerekiyor. Sonrasında ise hesapta kayıtlı olan kart numaranızı ve tam isminizi girerek Netflix’e hesap sahipliğinizi kanıtlamanız lazım.)

Adım 4: Eğer e-posta adresinizi verirseniz o adrese Netflix şifrenizi değiştirmeniz için bir link gelecektir. Linke tıklayın.

Eğer telefon numaranızı verirseniz Netflix’e yazmanız gereken tek kullanımlık bir kod alacaksınız. İlgili yere yazın.

Adım 5: Açılan pencerede 6-60 karakter arasındaki yeni parolanızı belirleyin ve Netflix’in tadını çıkarmaya devam edin. Alttaki butonu seçerseniz Netflix hesabınız açık olduğu cihazlardan çıkışını da yapacaktır.

Netflix Profil Silme, Ekleme

Netflix Parola Değiştirme (Hesabın İçinden)

Eğer hesabınızın şifresini zaten biliyorsanız ve değiştirmek istiyorsanız işiniz çok daha kolay. İşinizi üstteki yöntemle de halledebilirsiniz, fakat bu yöntem size zaman kazandıracaktır.

Adım 1: Sağ üstte bulunan profil ikonunuza gelin

Adım 2: “Hesap” seçeneğine tıklayın

Adım 3: “Parolayı Değiştir” seçeneğine tıklayın

Adım 4: Mevcut şifrenizi girerek hesabın sahibi olduğunuzu kanıtlayın. İlgili yerlere kullanmak istediğiniz yeni parolanızı girin.

Adım 5: Hesap güvenliğinizi sağlamak istiyorsanız aşağıdaki kutucuğu işaretleyin. Bu sayede Netflix hesabınız açık olduğu bütün cihazlardan çıkacaktır. Tekrar giriş yapmakla uğraşmak istemiyorsanız bunu yapmanıza gerek yok, fakat birini hesabınızdan atmak istiyorsanız kutuyu işaretlemeniz gerekiyor.

Adım 6: “Kaydet” butonuna tıklayın ve Netflix şifre değiştirme işleminizi böylece onaylayın

Netflix şifre değiştirme işlemi için bilmeniz gerekenler bunlardı. Netflix’i kullandığınız bütün platformlarda bu adımları uygulayarak parolanızı rahatça değiştirebilirsiniz. Şifrenizi değiştirmeden önce ihtiyacınız varsa kutucuğa tıklamayı unutmayın. Hesabınızı güvende tutmak için de semboller, küçük ve büyük harfler, sayılar içeren güçlü bir parola kullanmayı da ihmal etmeyin.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir