Anasayfa > Blog > Netflix Teleparty Nasıl Yapılır? – Netflix Beraber İzleme Yöntemi

Netflix Teleparty Nasıl Yapılır? – Netflix Beraber İzleme Yöntemi

Netflix Teleparty nasıl yapılır?  Yayın servisindeki film ve dizileri beraber izleme yöntemi nedir? Teleparty uzantısı nasıl kullanılır?

Dünyanın lider film ve dizi servisi Netflix, her gün genişleyen kütüphanesiyle milyonlarca insana hitap eden birçok içerik barındırıyor. Özellikle pandemi sürecinde de içerik çeşitliliğini artıran yayın devi, hem orijinal içerikleri hem de lisansını satın aldığı eserlerle menzilini genişletiyor. Durum böyle olunca yayın servisi hem ülkemiz de hem de dünyanın diğer taraflarında büyük rağbet görüyor. Peki yeni içerikleri sayesinde gündelik hayatta büyük yer kaplayan Netflix dizi ve filmleri beraber nasıl izlenir? Netflix Party adıyla da bilinen beraber aynı anda film izleme işlemi nasıl yapılır?

Netflix, “Önümüzdeki Yıl İçinde” Video Oyunları Sunmayı Planlıyor

Netflix Teleparty Nedir? – Beraber Film İzleyin

Arkadaşınızla birlikte eş zamanlı olarak film izlemenizi sağlayan uzantıya Netflix Party adı veriliyordu. Artık Teleparty olarak bilinen bu web uzantısı Netflix ve diğer yayın platformları üzerinden beraber izleme şansı sunuyor.

netflix birlikte film izleme

  • Google Chrome mağazasında yer alan Teleparty uzantısını bu bağlantı üzerinden tarayıcıya ekleyin. Platform üzerinde beraber izlemek isteyen herkesin bu uzantıyı eklemesi gerektiğini belirtelim.
  • Teleparty tarayıcınıza eklendikten sonra sağ üstte uzantının logosunu görebilirsiniz.
  • Daha sonra Netflix’i açın ve beraber izlemek istediğiniz diziyi ya da filmi seçin.
  • Sağ üst tarafta yer alan uzantının logosuna tıklayarak arayüzü açın. Ardından karşınıza çıkan bağlantıyı kopyalayın ve arkadaşınıza gönderin.
  • Bu URL sayesinde abonelik servisinde yer alan dizileri beraber izleyebilir, yapacağınız ayarlamalarla beraber arkadaşlarınıza yetkiler verebilirsiniz. Sohbet odasında da izledikleriniz hakkında yorum yapabilir ve dileyen herkesin oynatıcıyı durdurmasına izin verebilirsiniz.

Oldukça kolay olan bu işlemi tamamladıktan sonra senkronize bir şekilde dilediğiniz videoyu izleyebilirsiniz. Yetki sistemi sayesinde videoyu sadece kimin durduracağına karar vermeniz de mümkündür. Arkadaşınızın kuracağı bir odaya katılmak için ise onun göndereceği bağlantıya tıklamanız gerekiyor. Bu yöntemin HBO, Hulu ve Disney+ gibi yayın platformları üzerinde geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Beraber Video İzlemenizi Sağlayan Diğer Uygulamalar

Yayın platformları haricinde YouTube üzerinde herhangi bir videoyu eş zamanlı olarak birlikte izlemek isteyebilirsiniz. Bu durumda Watch2Gether, Scener, Kast ve MetaStream gibi uygulamalara da bir şans verebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir