Anasayfa > Blog > Noob Ne Demek?

Noob Ne Demek?

Çok oyuncusu bulunan oyunlarda sıklıkla duyduğumuz noob ne demek hiç merak ettiniz mi? Buyurun birlikte öğrenelim.

Noob çevrim içi oyunlarda, oyuncuyu küçümsemek amacıyla kullanılan ve çaylak anlamına gelen bir tabirdir. Bu tip oyunlar genellikle reflekse ya da uzun süreli oynamalar sonucu geliştirilen taktiklere bağlı olduğu için yeni oyuncular sıklıkla hata yapabilirler. Bu hatalar diğer oyuncular tarafından anlayışla karşılanmadığında da ‘Noob’ gibi kelimelerin kullanıldığını görebiliriz.

Küçümseyici olan diğer bir kelime de ‘Lamer’ kelimesidir. Bu kelimenin anlam olarak daha farklı bir kapıya çıktığını da belirtmemek olmaz. Dilerseniz aşağıdaki başlığımızdan bu konuda daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Lamer Ne Demek?

Aynı zamanda bu tip yerme anlamlı tabirlerin kışkırtmaya yönelik kullanılabildiğini unutmayın. Kimi zaman gerçekliği olmasa dahi, siz kendinizi kötü hissedin diye kullanılıyorlar. Bu nedenle onlara bu kozu vermek istemeyebilirsiniz. İyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir