Anasayfa > Blog > o7 Ne Demek?

o7 Ne Demek?

Sosyal medya ve canlı yayın mesajlarında sık sık denk geldiğimiz bir mesaj olan o7 ne demek ve nasıl kullanılır? Gelin dilerseniz öğrenelim.

Öncelikle o7’nin bir emoji olduğunu ve duygu gösterme biçimi olduğunu söyleyelim. Bu emoji yollanıldığında saygı dolu bir selamlamanın varlığından söz edebiliriz. Hatta birçok kaynakta bu ifade bir asker selamı olarak da anılmaktadır. İngilizce’den ve geçmiş dönem oyunlarından günümüze kadar kalmış olan bu emoji özellikle Twitch ve Instagram gibi platformlarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Yine canlı yayınlarda sıklıkla denk gelinen bir diğer ifade ‘uwu’ da karşınıza çıktıysa aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

uwu Ne Demek?

Not: Diğer pek çok ifade türünün aksine o7, telefonlarımızda ya da platformlarda herhangi bir ikona sahip değildir.

Bu ifadeyi karşınızdaki birisi saygıdeğer bir iş gerçekleştirdiğinde kullanabilirsiniz. Zira FPS türündeki oyunlarda kendini bir amaç için feda eden bir oyuncu olduğunda oyun içi chatte bu emojinin bol bol kullanıldığını görebilirsiniz. Umarız yazımız kavramı anlamanızda yardımcı olabilmiştir. İyi eğlenceler diler, keyifli vakitler geçirmenizi temenni ederiz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir