Anasayfa > Oyun Haberleri > Oddworld: Soulstorm, Xbox İçin Yakında Duyurulacak Gibi Duruyor

Oddworld: Soulstorm, Xbox İçin Yakında Duyurulacak Gibi Duruyor

Konsol tarafında PlayStation’a özel olarak çıkan Oddworld: Soulstorm, Xbox One ve Series X/S için derecelendirildi.

Nisan ayında piyasaya sürülen sinematik platform oyunu Oddworld: Soulstorm, sadece PC ve PS4PS5 oyuncularının beğenisine sunulmuştu. Oyun, çıkışıyla birlikte PS Plus kullanıcılarına ücretsiz verilmişti. Oddworld: New ‘n’ Tasty!’nin devam oyunu ve 1998’de çıkan Oddworld: Abe’s Exoddus’un remake versiyonu olan Soulstorm, bilgisayarda ise sadece Epic Games Store’da satışa konmuştu. Oyunun bu denli sınırlı platformlarda olma durumu yakında bozulacak gibi gözüküyor, çünkü Oddworld: Soulstorm Xbox konsollar için ESRB tarafından derecelendirildi.

Oddworld: Soulstorm Xbox Konsollara Gelebilir

ESRB’nin Oddworld: Soulstorm oyununu Xbox için derecelendirmesini ilk olarak Gematsu fark etti. Oyun, geçtiğimiz günlerde Brezilya’da da diğer platformların yanında Xbox One için derecelendirilmişti. ESRB’nin derecelendirmesinde ise hem Xbox One, hem de Xbox Series X/S bulunuyor. ESRB, oyun için T derecesini uygun buldu, yani oyunu 13 yaş ve üstünün oynaması tavsiye ediliyor. Bu da demek oluyor ki çok yakın zamanda Soulstorm için bir Xbox duyurusu ile karşılaşabiliriz.

Oyunun Xbox’a gelmesiyle birlikte aklımızda Xbox Game Pass ile ilgili bazı sorular da oluşuyor tabii. Bu, her ne kadar güzel bir ihtimal olsa da Oddworld: Soulstorm’un şu aşamada Xbox Game Pass’e gelmesi pek olası gözükmüyor. Yine de resmî bir açıklama beklemekte fayda var, çünkü E3 yaklaşıyor ve Xbox Game Studios’un yeni bir fikri mülkiyeti yeni bir stüdyoyla birlikte kapsamına katmasına yönelik güçlü söylentiler dolaşıyor. Bu satın alım sonuncunun beklentileri arasında Oddworld’ün geliştiricisi yok fakat henüz resmi bir bilgiye sahip değiliz.

Oddworld: Soulstorm’u PS Store’dan 359.00 TL’ye (şu an indirimle 287.20 TL), Epic Games Store’dan ise 79 TL’ye (şu an indirimle 63 TL) satın alabilirsiniz. Oyuna pek aşina değilseniz aşağıdan oynanış fragmanına göz atabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir