Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Game Studios, E3 2021 Etkinliğinde Yeni Bir Stüdyo Aldığını Duyurabilir

Xbox Game Studios, E3 2021 Etkinliğinde Yeni Bir Stüdyo Aldığını Duyurabilir

Jez Corden’ın duyumlarına göre Microsoft, Xbox Game Studios için yeni bir stüdyo aldığını E3 2021 etkinliğinde izleyicilere duyurabilir. 

Microsoft, stüdyo satın almalara doyamıyor. Büyüklü küçüklü birçok oyun geliştiricisini kapsamına katan ve bu sayede Xbox Game Pass hizmetini gün geçtikçe büyüten şirket, Bethesda duyurusuyla oyuncuları heyecanlandırmıştı. Microsoft, Bethesda işini hiç sızıntı bırakmadan gerçekleştirdiği için bu konudaki yetkinliğini de bizlere kanıtlamıştı. Şimdi ortaya çıkan bir söylenti ise Microsoft’un E3 2021’de yeni bir stüdyo aldığını duyuracağı yönünde.

Xbox Game Studios E3 2021 Etkinliğinde Yeni Bir Stüdyoyu Duyurabilir

Bu haberin kaynağı ise Xbox ve Microsoft ile ilgili birçok haberi önceden duyuran, güvenilirliği oyun camiasınca bilinen Windows Central editörü Jez Corden. Kendisi, yeni bir satın alma yönünde birçok iyi söylentiye sahip olduğunu belirtti. Konuyla ilgili onun da kesin bir bilgisi olmasa da yeni bir stüdyo duyurusu oldukça olası gözüküyor. Yine de fazla heyecanlanmamıza gerek yok, çünkü Corden’ın edindiği bilgilere göre bu stüdyo AAA seviyesinde heyecan yaratmayacak. Microsoft, büyük ihtimalle sürekli Xbox Game Studios bünyesine kattığı küçük ama başarılı stüdyolara birini daha ekleyecek.

“Microsoft’un bir IP’yi satın aldığına dair iyi, çok iyi söylentilerim var. Ama benim duyduklarım AAA kadar heyecanlandıracak seviyede değil. Hatta bir stüdyo satın alımının bir parçası bile olabilirler.”

Bu yorumlarının bu kadar fazla yayılmasını beklemediğini belirten Corden, kesin bir kanıta sahip olmamasına rağmen bir satın alımın duyurulmasına şaşırmayacağını açıkladı.

İhtimaller Arasında Hangi Stüdyolar Var?

Oyuncuların birçoğunun beklentisi ise Microsoft’un Just Cause serisinin geliştiricisi olan Avalanche’ı satın alması yönünde. Control’ün geliştiricisi Remedy Entertainment ve Hitman serisinin geliştiricisi IO Interactive de beklentiler arasında bulunuyor. IO’nun aynı zamanda yeni bir James Bond oyunu geliştirmekte olduğunu belirtelim. Bunların tamamı şu anda spekülasyon aşamasında, resmi bir açıklamaya sahip değiliz.

Xbox ve Bethesda sunumu, E3 2021 kapsamında 13 Haziran tarihinde yapılacak. Yaklaşık bir hafta sonra bizi neyin beklediğini kesin olarak göreceğiz. Bakalım Microsoft yine neyin peşinde?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir