Anasayfa > Tanıtım Yazıları > Okey 101 Nasıl Oynanır

Okey 101 Nasıl Oynanır

101 okey nasıl oynanir sorusuna yanıt arayan kişilere rehber niteliğinde olabilecek bu yazımızda oyunun inceliklerinden bahsedeceğiz. Yazımızın konusu olan okey 101 nasıl oynanır sorusu üzerine en basit tanımıyla bahsetmek gerekirse 101 okey de tıpkı normal okey gibi aynı taşlarla oynanmaktadır. Yani her sayıdan 8 taş bulunması ve 4 değişik renkte taşlar bulunması burada da geçerlidir. Ancak normal okeyle bariz farklılıklar bulunmaktadır. 101 nasil oynanir merak edenlerin sorularına cevap olabilecek nitelikte olan yanıt ise tıpkı normal okey gibi dizilen taşlarda elinizdeki sayıların toplamı 101’e ulaştığında o eli açmaya hak kazanmak olarak kısaca tanımlanabilir. Bu tıpkı düz okeyde olduğu gibi ardışık perlerden ve farklı renkteki aynı sayılardan oluşmalıdır. 101 okey nasıl oynanir diye soranlara cevabımız ise oyunun burada düz okeyden ayrıldığıdır. 101 okeyde bitmeseniz bile eğer elinizdeki sayıların toplamı 101’i geçerse el açabilirsiniz.

101 Okey Kaç Taşla Oynanır? 101 Oynamanın İncelikleri Nelerdir?

Okey 101 oyunu 106 taştan meydana gelen bir kümeyle oynanır. Oyuna yeni başlayanların en çok sorguladıkları 101 kaç taşla oynanır sorusunun cevabı da bu şekilde verilmektedir. 101 nasıl oynanır sorusuna cevap arayanların bilmeleri gereken bir diğer husus ise elinizi açtığınızda oyunun bitmediğidir. Yani siz eli açtığınızda ortadan taş çekmeye ve elinize gelen işler taşı yere eklemeye devam edebilirsiniz. 101 okey nasıl oynanir sorusu daha net anlaşılsın diye örnekle açıklamak gerekirse yere açtığınız perlerden bir tanesi kırmızı 7,8,9 olsun. Yerden taş çekmeye devam ettiniz ve ortadan kırmızı 6 çektiniz. Burada bu taşı yerdeki açmış olduğunuz 7,8,9 perinin yanına ekleyebilirsiniz. Bu noktada oyuncular yana hangi taşı atacaklarını merak ediyorlar. Yere taş işlemeniz akabinde ıstekanızda hiçbir per olmayan yani size ceza getirecek olan taşlardan birini sağınıza atıyorsunuz. 1Mantık olarak görüldüğü gibi amaç 101 sayısına ulaşarak el açmak ve sonrasında elde hiç taş kalmayana kadar yere işleme yapmak. Ancak 101 nasil oynanir diyenlerin unutmaması gereken şey siz nasıl yere taş işliyorsanız diğer rakiplerinizin de yerden eğer okey vasa alabileceğidir.

101 Yerden Okey Alma

Okey 101 nasıl oynanır diyenlere oyun hakkında bilgileri tüm ayrıntılarıyla açıkladık. Bu bağlamda 101 nasil oynanir diyenlerin ıstekalarındaki sayıların toplamı 101’e ulaştığında yere el açabileceklerinden de bahsettik. Ancak burada kişilerin bilmeleri gereken bir diğer husus da eğer yerde okey de var ise bunu rakibin alabileceği ve size karşı kullanabileceğidir. Yani oyuncular kendi ellerine gelen okeyin elin sonlarına doğru kendilerine karşı kullanıldığına tanık olabilirler. Burada örnekle açıklama yapmak gerekirse; yere açılan taşlarınızdan bir tanesi sarı 4,5,OKEY,7 ve 8 olsun. Burada görüldüğü üzere kişi sarı 6 yerine okey kullanmıştır. Eğer rakiplerden bir tanesinin elinde sarı 6 var ise elindekini sizin açtığınız yere işleyebilmekte ve o okeyi de kendi ıstekasına alabilmektedir. Bu yüzden 101 okeyin püf noktaları nelerdir diyen kişilere okeyi kullandıkları yeri doğru seçmelerini ve en azından taş takibi yaparak çıkan taşların yerine kullanmaları önerilmektedir.

101 Okey Çifte Gitme

101 okey ve 101 okeyle ilgili detayları açıkladıktan sonra kullanıcıların merakla öğrenmek istediği çifte gitmek kavramından da bahsedelim. Öncelikle 101 okey nasıl oynanir diyenlere belirtmek istiyoruz ki çifte gitmeyi bilmeden de 101 okey oynayabilmek mümkündür. Bazı oyunlarda turnuva boyunca belirli sayıda çifte gitmek zorunlu tutulsa da genel anlamıyla bu esnetilebilmektedir. 101 okey nasıl oynanır diyenler için çifte gitmek demek, eli açmak için en az beş çift taş biriktirmek anlamına gelmektedir. Ancak oyuncunun bir kez çifte giderek oyun açtığı takdirde aynı oyun süresince bir daha normal bir set açamayacağını da bilmesi ve eğer elindeki sayılar yüksekse bu riski almaması önerilmektedir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir