Anasayfa > Blog > Omniverse Ne Demek? Nvidia Omniverse Nedir?

Omniverse Ne Demek? Nvidia Omniverse Nedir?

Metaverse’ün hayatımızdaki yerini arttırmasıyla tanıştığımız Omniverse ne demek? Nvidia Omniverse nedir gelin anlatalım.

Omniverse dilimize, Tümevren olarak çevirebileceğimiz bir kavramdır. Kelime dijital evrenlerin ve fiziksel evrenimizin bütünleşmesini karşılar. Kimi düşünürlere göre içerisinde yaşadığımız dünya ve internetle oluşturabildiğimiz meta dünya birbirlerinden ayrı tutulamaz ve bütününe omniverse denilmelidir.

Play to Earn Nedir?

Kelime çizgi roman dünyasında ve edebiyatta geçmişten bugüne kullanılıyor olsa da daha yaygın duyulmasını sağlayan şey elbette Metaverse kavramının bir fenomen halinde yayılmasıyla yaşanmıştır.

Nvidia Omniverse Nedir?

Ürettiği ekran kartı teknolojileriyle tanıma fırsatı elde ettiğimiz Nvidia, yukarıda bahsettiğimiz düşünürlerle aynı düşünceyle yola çıktı dersek yalan olmaz. Nvidia yarattığı yeni 3 boyutlu tasarım aracına daha kapsayıcı olan bu ismi vermiştir. Araç günümüz tasarım programlarından çok daha fazlasını sanatçılara ve geliştiricilere sunmaktadır.

Burada daha çok geliştiricilere hitap ediyor olması da programın bir evren vaat etmediği anlamına gelmemeli. Zira yazılımı en çok öne çıkartan unsur insanları birlikte inşa etmeye davet etmesi olarak özetlenebilir. Ortak bir bilinçle ortaya koyulan projeler pek çok geliştirici, araştırmacı, tasarımcı ve yaratıcı tarafından erişilebilir ve ilerletilebilir oluyor. Ayrıca modüler yapısı da girişimciler için yeşil ışık yakıyor.

Dev şirketin inovatif yaklaşımları son yılların en çok kendisinden bahsettiren projeleri oluyor. Bu nedenle rekabetin kızışması bu kavramları da gelecekte daha çok duyacağımız anlamını taşıyor olabilir. Bakalım gelecek bize nelere getirecek.

Aklınızda yer alan soru ve sorunları bizimle paylaşarak bu içeriği daha iyi hale getirebileceğinizi biliyor musunuz? Sonraki yazılarımızda görüşene dek kendinize iyi bakın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir