Anasayfa > Oyun Haberleri > Orijinal Xbox Arka Planı, Xbox Series X|S Konsollara Geliyor

Orijinal Xbox Arka Planı, Xbox Series X|S Konsollara Geliyor

Microsoft’un getirdiği mayıs ayı güncellemesiyle artık Xbox Series X ve S konsollarında orijinal Xbox arka planı kullanılabilecek.

Microsoft’un uyumluluk takıntısı ve Xbox’ın eski günleri bir araya gelince nostalji yapmak için mükemmel bir ekosistem çıkıyor karşımıza. Xbox ekibi de bu fırsatı kaçırmamış olacak ki her seferinde oyunculara ufak sürprizler yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda çıkan ve günden güne daha fazla oyunu kapsayan, eski oyunların performansını artıran Xbox FPS Boost‘un ardından bu sefer daha kozmetik bir güncellemeyle karşı karşıyayız.

Xbox Series S Alınır Mı?

Xbox’ın mayıs ayı güncellemesi sayesinde arka planınızı 2001’in Xbox’ı gibi yapabilirsiniz. Özgün adındaki dinamik arka planı seçmeniz yeterli. Bunu nasıl yapabileceğinizi ise yazının devamında anlattık.

xbox-arka-plan

Eğer konsolunuz güncel değilse öncelikle mayıs güncellemesini yapmanız gerekiyor. Bunu yapmak için Xbox tuşuna basıp profil kısmına gelmeniz gerekiyor. Bunun ardından Ayarlar sekmesine girip Sistem kısmından Güncellemeler’e girmeniz lazım. Sonrasında güncelleştirmeleri kontrol edip indirmeyi başlatabilirsiniz.

Xbox Game Pass Hakkında Her Şey

Son güncelleştirmeyi yaptıysanız arka planınızı değiştirmek için öncelikle Ayarlar sekmesine girmeniz gerek. Sonrasında ise Genel kısmında bulunan Kişiselleştirme sekmesindeki Arka planım’a tıklayın. Dinamik arka planlar seçeneğine gelip en sağda bulunan Özgün’ü seçerek Xbox Series X|S konsolunuzda orijinal Xbox arka planı kullanabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir