Anasayfa > Blog > Overthinking Ne Demek?

Overthinking Ne Demek?

Günümüz toplumunun kendini rahatsız hissettiği noktalardan birisi olan overthinking ne demek? Gelin açıklamaya çalışalım.

Overthinking, bir konu hakkında gereğinden daha fazla düşünerek, kaygılanma sonucu kendini yıpratmaya verilen isimdir. Kelime anlamı olarak ‘Fazla Düşünme’ anlamına gelen overthink özellikle anksiyete bozuklukları yaşayan insanlarda sıklıkla görülür. Günümüzde popüler sosyal medya mecralarında konu üzerine yapılan paylaşımlar bu kavramın bilinir hale gelmesine vesile olmuştur. Görünen o ki pek çok insan bu psikolojik rahatsızlığın pençesindeymiş.

Overrated Ne Demek, Underrated Nedir

Overthinking Nasıl Aşılır?

Overthinking ne demek diye sorduktan hemen sonra değinilmesi gereken nokta bu durumu nasıl aşacağımız olacaktır. Dilerseniz çeşitli aşma yollarını sizler için basitçe derleyelim.

  • Sosyalleşme: Sosyalleşerek ve çevremizle iletişim kurarak üzerine düşündüğümüz konuyu bir kenara bırakabiliriz.
  • Telkin: Kendimize konunun aslında göründüğü kadar büyük olmadığına inanmamız gerekiyor. Doğruları tekrardan kendimize hatırlatmamızda fayda var.
  • Hobi Edinmek: Çeşitli hobi faaliyetleri gerçekleştirmek daha az sorun yaşamamız konusunda bize yardımcı olacaktır.

Overthinking Neden Olur?

Gelecek kaygısı ve kaygı bozukluğu bu durumun temel sebepleri arasında yer almakta. Ancak çevreyle iletişim bozukluğu ve motivasyon eksikliği de benzer sonuçları doğurabilmektedir. Özellikle gençlerin, aslında hayat memat meselesi olarak görülemeyecek konuları kendilerine ne kadar dert ettiklerini düşünebiliriz bu noktada. Elbette bu dertler bazen insanlar için küçük görünse de önemli olabildiklerinin de altını çizmekte fayda var.

Umarız aklınızdaki soru işaretlerini yenmenizde yardımcı olabilmişizdir. Gelecek içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir