Anasayfa > Listeler > Oyun Dünyasının En Güçlü Kadın Karakterleri

Oyun Dünyasının En Güçlü Kadın Karakterleri

Bugüne özel olarak hazırladığımız listemizde bugüne özel olmayan bazı gerçekleri bir araya getirdik. Gerek sağlam iradeleriyle, gerek sağlam duruşlarıyla aklımızda yer edinmiş olan oyun dünyasının en güçlü kadın karakterlerine bu listemizde yer veriyoruz.

Lara Croft (Tomb Raider Serisi)

Lara Croft

Çokça senedir süregelen Tomb Raider serisinin vazgeçilmez ana karakteri Lara Croft‘a listemize başlar başlamaz değinelim istedik. Oyunundan uyarlan film serisinde de karakteri Angelina Jolie ve Alicia Vikander canlandırıyor. Hem güzelliği hem de yetenekleriyle zihinlerimize kazınmayı başaran bu karakteri bir sonraki oyunda da görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Evie Frye (Assassin’s Creed Syndicate)

Evie Frye

İkiz kardeşi Jacob Frye ile çok büyük işler yapan Evie Frye‘a değinmesek eksik hissederdik. Assassin’s Creed serisinin ikinci ana kadın karakteri olma şerefine sahip olur kendileri. Oyuna kattığı havayla seriye yeni bir soluk getirdiği gerçeğini de göz ardı etmeyelim.

Faith Connors (Mirror’s Edge)

Faith Connors

Baskıcı rejimi protesto eden bir ailede dünyaya gelen ve küçük yaşta annesini kaybetmek zorunda kalan Faith Connors, ilk gençliğinde kardeşi ve babasını terk eder ve sokaklarda bir serbest koşucu olarak eğitilir. Akrobatik maharetleriyle büyüleyen bu karakteri oyunu oynarken görmenizi tavsiye ediyoruz.

Katrin (Mount & Blade Warband)

Katrin

Bannerlord‘u bekleyelim derken her karışını gezdiğimiz Warband haritasında (Kalradya) gözlerimizin aradığı değerli yoldaşlarımızdan Katrin‘e de listede yer ayıralım dedik. Tam anlamıyla “demir vücut” diyebileceğimiz bu karakteri yeni oyundan ötürü saygıyla anıyoruz.

Jodie Holmes (Beyond: Two Souls)

Jodie Holmes

Kendi ruhu yetmezmiş gibi bir de merhume arkadaşı Aiden‘ın ruhunu kendiyle yaşatan, oyun boyunca konunun ne olduğunu başarıyla belli etmeyen Jodie Holmes‘ü tebrik ediyoruz.

Ciri (The Witcher Serisi)

Ciri

Asıl adı Cirilla Fiona Elen Rannon olan uzun isimli bu genç kardeşimiz bildiğimiz prenseslerden değil, Cintra‘nın yaman kızı ve gerçek anlamda bir kahraman. Dizi uyarlamasıyla da ortalığı karıştırmayı başaran bu kıza da listede yer vermesek çok ayıp olurdu.

Komutan Shepard (Mass Effect Serisi)

Shepard

 

Bu kez bahsettiğimiz kişi yalnızca dünyamızdaki özel sorunları sırtlamıyor. Komutan Shepard galaksilerin içinde bulunduğu büyük tehlikelere karşı koyarak listemize giriyor. Irkçı karşıtı komutanlığıyla da gönüllere dokunuyor.

Ellie (The Last of Us Serisi)

Ellie

Çocukken içine düştüğü maceradan itibaren tonla zorluğa göğüs germeyi başaran ve ikinci oyunla da oyuncuları kendine hayran bırakan karakteri ile akıllarımıza kazınmayı başaran Ellie’ye listemizde güzel bir köşe ayırıyoruz.

Listemizde elbette değinemediğimiz birçok karakter vardır, yorumlarınızla listeyi büyütebilirsiniz. Ayrıca bu önemli gün vesilesiyle tüm değerli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor ve tüm eşitsizlik ve kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyoruz.

Hakkında Heval Deniz Kaya

yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir