Anasayfa > Blog > Oyunlarda Battle Pass (Savaş Bileti) Nedir?

Oyunlarda Battle Pass (Savaş Bileti) Nedir?

VALORANT, Fortnite gibi oyunlarda sık sık karşılaştığımız battle pass (savaş bileti) terimi nedir, bu sistem ne işe yarar?

Oyun dünyasında sıklıkla karşımıza çıkan terimlerden bir tanesi savaş bileti. Eşya sistemine sahip olan oyunlarda gördüğümüz savaş bileti sistemine, bol bol oynadığımız VALORANT ve Fortnite’tan alışığız. Bu sistem birçok diğer oyunda da bulunuyor tabii. Peki savaş bileti sistemi tam olarak ne işe yarıyor, nedir bu battle pass?

VALORANT İsim ve Etiket Değiştirme

Battle Pass Nedir? (VALORANT, Fortnite)

  • Battle pass, oyunculara silah, kostüm, çeşitli kozmetikler gibi çeşitli ek içerikler sunan, seviye ve görev bazlı bir sistemdir. Ücretsiz veya ücretli hâlde karşımıza çıkabilecek olan savaş biletleri, genellikle bir sezon boyunca geçerli olur, yeni sezonla birlikte yenilenir.
valorant-battle-pass
VALORANT savaş bileti.

Daha anlaşılır bir şekilde anlatmak gerekirse bir savaş biletinin her seviyesinde ve savaş biletinde bulunan görevleri her tamamladığınızda oyun size ödül olarak ek içerikler verir. Bu içerikleri kazanmak için oyun içinde gerekli görevleri yaparak, oyunu bol bol oynayarak deneyim puanı kazanmanız gerekir. Kazandığınız deneyim puanları, battle pass (savaş bileti) sistemindeki seviyenizi artırır.

Örneğin VALORANT’ın savaş biletinde belli bir seviyeye ulaşırsanız misalen Phantom silahının yeni bir görünüşüne sahip olabilirsiniz. Fortnite’ta ise savaş biletinizde ilerleyerek yeni danslar, kostümler açabilirsiniz. Kısacası oyunu oynayarak deneyim kazandıkça savaş biletindeki seviyeleri açarak yeni içeriklere sahip oluyorsunuz.

fortnite-battle-pass

Aynı savaş biletinde hem ücretli hem de ücretsiz bir katman bulunabilir. Oyuncular savaş biletinde ilerledikçe ücretsiz ödülleri alır, fakat gerekli ücreti veya oyun içi parayı ödemeden ücretli ödüllere ulaşamaz.

Savaş biletleri belli bir süre boyunca geçerli olur, bu süre ise genellikle oyunun bir sezonudur. Yani oyuncular bir savaş biletini tamamlamak için sınırlı süreye sahiptir.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir