Anasayfa > Blog > Oyunlarda Bot Ne Demek?

Oyunlarda Bot Ne Demek?

Kulaklarımızı aşındıran, gamerların aşina olduğu ve karşımıza sık sık çıkan oyunlarda bot ne demek? Bilmeyenler için cevabı verelim.

Bot, yapay zekâ tarafından yönetilen karakterlere verilen bir isimdir. Muhtemelen ‘Robot’ kelimesinden gelmektedir. AI teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte daha sık gördüğümüz bu botlar çoğunlukla bir oyuncunun yokluğunu gidermek için oyuna eklenir. Örneğin kişi sayısının eksik kalabildiği Counter-Strike: Global Offensive oyununda da, 100 oyuncuya ulaşılmasının gerektiği PUBG oyununda da botlara denk gelmek mümkündür.

Elbette çok oyunculu olmayan oyunlarda da yapay zekâ karakterlere denk gelebiliriz. Hatta bu noktada hikaye çerçevesi barındıran çoğu oyunda karşımıza çıkan NPC kavramından da bahsetmek lazım. Eğer NPC’leri daha yakından tanımak isterseniz aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

NPC Ne Demek?

Bot’larla ilgili şu ayrıntıya da dikkat çekmek gerekiyor. İyi yapay zekâ güçlü olan ve oyunculara kök söktüren değildir. İyi bir bot, gerçek insan davranışlarını sergileyebilen, oyun deneyimimiz açısından sorun yaratmayan bottur. Bu sistemi iyi kurabilmiş oyunlar nesillerdir oyuncuların favori oyunları arasında yer almaktadır. Yazımızın sonuna gelmişken oyunculara keyifli vakitler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir