Anasayfa > Blog > Oyunlarda K Ne Anlama Geliyor?

Oyunlarda K Ne Anlama Geliyor?

Dijital dünyayla bağını yeni kuranların aklındaki sorulardan birisi de “oyunlarda k ne anlama geliyor?” gelin birlikte çözelim.

Çevrimiçi platformlarda her şey daha hızlı, bunu biliyoruz. Bu hızdan kaynaklanan yeni kullanımlara da her geçen gün şahitlik ediyoruz. İşte ‘K’ da bunlardan birisi. ‘K’ dijital dünyada ‘Bin’ anlamına geliyor. Yani bir kullanıcı 7k dediğinde, aslında 7.000’i kastediyor. Ayrıca yine sıkça karşılaşabildiğimiz ‘M’ de ‘Milyon’ için kullanılan bir kısaltma. Bu sayede kullanıcılar bolca sıfır koyma ya da kelime yazma zahmetinden kendilerini kurtarmış oluyorlar.

Overrated Ne Demek?

Ancak özellikle oyunlarda, son yıllarda bu kısaltmanın farklı bir anlamını daha görmeye başladık. Gelin dilerseniz bu yazıda diğer kullanım örneğinden de bahsedelim.

K Hangi Anlamda Kullanılıyor?

Eğer K, bir sayının yanında kullanılıyorsa daha önce de bahsettiğimiz gibi burada ‘bin’ anlamına geliyor. Fakat bu durum her zaman böyle olmayabilir. Eğer siz bir şey söylediğinizde, diğer kullanıcı size ‘K’ şeklinde cevap veriyorsa, ‘OK’ diyordur yani söylediğiniz şeye ‘tamam’ demektedir.

Başlangıçta anadili İngilizce olan oyuncular ve sosyal medya kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlayan bu kısaltma kısa sürede yayıldı. Bugün özellikle LOL gibi Moba türündeki oyunlarda ve CS:GO gibi kritik rekabetçi oyunlarda oyuncuların gelen direktiflere uyacaklarını chat kısmından sadece K yazarak söylediklerini görebilirsiniz.

Diyelim ki oynadığınız oyunda karakterin önden gitmesini istediğinizi söylediniz ve o da aşağıdan size cevap olarak bu harfi gönderdi. Korkmanıza gerek yok demektir. Bu yazımızda siz değerli okurlarımız için oyunlarda k ne anlama geliyor açıklamaya çalıştık. Umarız yardımı dokunmuştur. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir