Anasayfa > Espor Haberleri > Papara SuperMassive İlk Gününde Canavar Gibi

Papara SuperMassive İlk Gününde Canavar Gibi

LoL 2020 Dünya Şampiyonası’nda temsilcimiz Papara SuperMassive bugün ilk iki maçını oynadı. Göğsümüzü kabartan Türkiye Şampiyonu, 2’de 2’lik sonuç elde ederek günü lider kapatmayı başardı.

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonası’nda bugün ikinci gündü. Temsilcimiz Papara SuperMassive de ilk kez bugün sahneye çıktı. Rakiplerimizi ve rakiplerimizle alakalı değerlendirmeleri detaylıca incelediğim yazıya buradan ulaşabilirsiniz; günün anlam ve önemini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

İlk günkü rakiplerimiz Brezilya ligi -CBLOL- temsilcisi INTZ ve Avrupa ligi -LEC- temsilcisi MAD Lions idi. INTZ’e karşı tüm otoritelerin SuperMassive galibiyeti bekleyişinin yanında, genel kanı MAD Lions’ın da temsilcimizi Vadi’den süpüreceği yönündeydi. Öyle olmadı.

İlk rakibimiz Brezilya Temsilcisi’ydi. Çok anlatacak bir şey yok, şayet temsilcimiz rakibine karşı tertemiz bir oyun oynayarak göz doldurdu ve ilk maçında ilk galibiyetini almış oldu. Zaten asıl maç yalnızca birkaç saat sonra oynayacağımız MAD Lions maçıydı.

INTZ karşısında oynadığı oyunla büyük takdir toplayan SuperMassive, MAD Lions karşısında ezileceği yönündeki algıyı biraz olsun kırmış gibiydi. Maç hızlı başladı, MAD Lions genel olarak biraz daha dominant bir oyun oynuyor gibiydi. Bu sadece 5 dakika sürdü. 5.dakikada sahneye INTZ maçında da akıl almaz bir performans sergileyen üst koridor oyuncumuz çıktı: İrfan “Armut” Tükek. Muhteşem bir Wukong performansı gösteren genç yetenek, rakibine adeta nefes aldırmadı ve oyunu resmen omuzlarına alıp taşıdı.

Papara SuperMassive tek sürpriz değil

Günün tek sürprizi temsilcimizin MAD Lions galibiyeti değildi. B grubunun açık ara favorisi olan LGD Gaming, turnuvanın en zayıf ekiplerinden biri olan R7’a kaybetti. Hatta bu sürpriz yabancı medyada bizim MAD Lions galibiyetimizden çok daha büyük sükse yarattı.

Her şey pazartesi belli olacak

28 Eylül Pazartesi günü son iki maçımızı oynayacağız. Rakiplerimiz Amerika temsilcisi Team Liquid ve Okyanusya temsilcisi Legacy Gaming. Bugünkü oyunumuzu pazartesi de Vadi’ye yansıtmayı başarabilirsek gruptan 4 galibiyetle lider olarak çıkmamız son derece olası. Biraz daha kötü ve gerçekçi bir senaryoda ise Team Liquid’e kaybedip Okyanusya Temilcisi’ni yeneriz ve gruptan ikinci olarak çıkarız. Felaket senaryosu ise pazartesi günü oynacağımız iki maçı da kaybedip grubu üçüncü olarak sonlandırmamız. Ne var ki bu felaket senaryosu çok iyi sonuçlar da doğurabilir. Hemen açıklayalım.

Hangi takımla eşleşeceğiz?

Lider olarak çıkmamız durumunda kimseyle eşleşmeden doğrudan ana gruplara kalıyoruz. Tartışmamız gereken, ikinci veya üçüncü olma durumumuzda kiminle eşleşeceğimiz. B grubu maçları da hala devam etmekte olduğu için bu tahmini yapmak çok kolay değil. Ancak olası sonuçlar göz önünde bulundurulursa (ki şu ana kadar hemen hemen hiçbir olası sonuç gerçekleşmedi) karşı grubun üçüncüsü turnuva başında grup favorisi, hatta tüm ön eleme aşamasının favorisi LGD Gaming olacak. Biz de grup ikincisi olmamız durumunda onlarla eşleşeceğiz. Kendileri çok kötü bir tablo çizmiş, hatta 8-10 gömlek üstün olarak favori geldikleri turnuvada oynadıkları ilk iki maçı kaybetmiş olabilirler. Fakat unutmamak gerekir ki eşleşmemiz durumunda tek maç değil, 5 maç üzerinden bir “best-of-five” oynayacağız. Bu tarz majör bölge temsilcilerini tek maçlık mücadelelerde yenmek ne kadar mümkünse, 5 maçlık serilerde alt etmek bir o kadar mümkün değil.

Üçüncü olmamız durumunda ise yine muhtemel sonuçlar göz önünde bulundurulursa karşı grup ikincisi Paris Saint-Germain TALON ekibi ile eşleşeceğiz. Onlar da iyi bir tablo çizdi ve güçlü olduklarını herkese gösterdiler ancak LGD Gaming’e kıyasla 5 maçlık bir seride onlara karşı kazanma şansımız çok daha yüksek.

Tüm koşullar değerlendirildiğinde şüphesiz en iyi senaryo kalan iki maçımızı da kazanıp lider olarak doğrudan gruplara kalmak. Size güveniyoruz, Aferin İrfan!

 

 

 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir