Anasayfa > Blog > Pay To Play Nedir? (P2P)

Pay To Play Nedir? (P2P)

Yaygın bir oynanış biçimi olarak karşımıza çıkan Pay To Play nedir? Pay to Play oyunlar hangileridir? Gelin açıklayalım.

Pay To Play (P2P) oyunlar, oyuncunun oyuna erişebilmesi için ödeme yapması gereken yapımlardır. Oyuncunun oyunu oynayabilmesi için oyunu satın alması ya da abonelik ücretini ödemesi gerekir. Bu tip oyunlar için ücretsiz oyunların tam tersi bir konumda olduklarını söylenebilir. Peki bu yapımlar hangi oyuncular tarafından tercih ediliyor?

Play to Earn Nedir?

P2P Neden Tercih Ediliyor?

Bir oyun ister ücretli olsun, ister bedava onu yayında tutan şirketlerin hedefi maddi kazançtır. Bu nedenle çoğu ücretsiz oyun, kazanç sağlamak için oyun içi değerleri satışa sunar. Eğer bu oyun içi değerler, yalnızca kozmetik değilse ve oyunun dengesine etki ediyorsa çok para harcayan oyuncular daha başarılı konumlara ulaşabilirler. Bu da oyunu en genel tabirle P2W (Pay To Win – Ödeyerek Kazan) bir oyun haline getirir. Ancak bir oyun P2P olduğunda, bu zor durumdan sıyrılabilir. Oyuncular başlangıçta bilinçli olarak ödedikleri belirli bir tutarın ardından, adil bir sahneye çıkarlar. Bu durumu çoğunlukla MMO oyunlarda görürüz, zaten çok oyunculu olmayan oyunlar için pek de önemli bir konu söz konusu değil.

MMO Nedir?

Bu nedenle oyuncular, daha samimi bir kazanç modeline sahip olan Pay 2 Play yapımlarına daha çok sempati duymaktadırlar. Ücretsiz oyunlarla bir süre vakit geçiren çoğu oyuncu, adil denge kurabilen bedava oyunlara ulaşımın ne kadar zor olduğunu bilir. Bu nedenle başlangıçta ödeme yapmak ya da iyi bir vakit geçirebilmek için aylık abonelik ücretleri ödemek oyuncu için bir dert olmaktan çıkar.

Bu yazımızla umarız Pay To Play nedir sorusuna sizler için yeterli yanıtı verebilmişizdir. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir