Anasayfa > Espor Haberleri > Polonya Cumhurbaşkanı, Grarantanna Espor Turnuvasını Destekledi

Polonya Cumhurbaşkanı, Grarantanna Espor Turnuvasını Destekledi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ülkesinde Grarantanna espor turnuvasını desteklemek için TikTok hesabı açarak bir video paylaştı.

COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında uzaktan eğitime geçen ülkelerden olan Polonya, öğrencilerin evde kaldıkları vakti verimli geçirmesi için aynı zamanda Grarantanna adlı bir projeyi duyurmuştu. Bu projede öğrenciler RPG oyunlarla Polonya tarihini öğreniyor, soru-cevap yarışmalarına katılıyor, Minecraft üzerinden bilinen yapıları üretiyordu.

Polonya Hükümeti Öğrencileri Oyunlarla Evde Tutuyor

Oyunlardan böyle yararlanarak öğrencilere eğlenerek öğreten ülkenin cumhurbaşkanı Andrzej Duda, bu proje kapsamında düzenlenen toplu espor turnuvası için bir video paylaşmış durumda.

“Espor için yanıp tutuşan herkesle birlikte olmak için Dijital İşler Bakanlığımız ile birlikte sizleri Grarantanna Kupası’na davet ediyoruz: http://www.grarantanna.pl .

Bugünden itibaren beni AndrzejDudaNaTikToku ismiyle TikTok’ta da bulabilirsiniz.”
Duda, TikTok’ta paylaştığı cümlede ise aşağıdaki ifadeleri kullandı:
“TikTok bu mu? TikTok’ta mıyım şimdi? Tabii, sıkı çalışıyorsunuzdur şimdi, ama spor da lazım. Espor. Sizi Dijital İşler Bakanlığımız ile birlikte düzenlediğimiz Grarantanna Kupası’na davet ediyoruz. Link açıklamada.”
FIFA 20, CS:GO, Brawl Stars, LoL’de düzenlenecek olan toplu turnuvada ödül olarak fare, koltuk gibi oyuncu ekipmanları dağıtılacak. Projenin detayları için ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir