Anasayfa > Blog > POV Ne Demek? Sosyal Medyada POV Nedir?

POV Ne Demek? Sosyal Medyada POV Nedir?

Sıklıkla karşılaştığımız POV ne demek ve TikTok gibi platformlarda neden sürekli anılan bir kavram. Gelin bunları açıklamaya çalışalım.

POV, Point of View kelimelerinin kısaltmasıdır ve ‘Bakış Açısı’ anlamına gelmektedir. Bir çekim tekniği olarak ortaya çıkan POV’da, kamera karakterin gözü gibi hareket etmeye başlar ve olayları daha iyi görmemizi sağlayabilir.

Based Ne Demek?

Son yıllarda sosyal medya platformlarındaki komik içeriklerde daha çok karşımıza çıkması da aslında sinemanın tekniklerine hâkim olmayan kullanıcıların “POV Ne demek?” diye sormalarını beraberinde getirdi. Gelin yazımıza devam ederken meraklısı olan okurlarımız için daha ayrıntılı bir anlatı gerçekleştirelim ki soru işaretleri ortadan kalksın değil mi?

Sosyal Medyada POV Ne Demek?

Bu alanda kullanılan kısaltmanın ve terimin daha iyi anlaşılması için iyi bir örnek kullanmak gerekiyor. O nedenle sizi aşağıdaki örnek TikTok paylaşımıyla baş başa bırakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=sgWAu7VXn3Q

Yukarıdaki videoda sinirli bir oyuncunun oyun oynarken verdiği tepkiler komik bir şekilde gösterilmeye çalışılmış. Eh, mantıksız da sayılmaz. Ancak bir hatayı da belirtelim. POV denildiğinde gördüklerimizi karakterin gözünden seyretmeliyiz. Elbette bu bir sosyal medya akımı ve tekniğin anlamını yitirmesi de pek garip değil. Madem formülün ve terimin yanlış kullanıldığı bir durumdan bahsettik hadi iyi örnekleri daha sık gördüğümüz bir başka alana ilerleyelim. Bu alan pek tabii diziler ve filmler.

Sinemada POV Nedir?

Elbette bu tekniği uygulayan çok değerli ve kıymetli filmler bulunuyor. Ancak iyi örneklerden birisi olduğuna inandığım bir kısım ile sizleri baş başa bırakmak istiyorum. Gravity (2013) filminde gördüğümüz Point of View bu sahnede, kendimizi uzayda yapayalnız kalan astronotun yerine koyabiliyoruz.

Konuyla ilgili farklı fikir ve sorularınız varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz efendim. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir