Anasayfa > Espor Haberleri > PUBG Global Series Coronavirüs Yüzünden Ertelendi!

PUBG Global Series Coronavirüs Yüzünden Ertelendi!

Bu yılın önemli espor etkinliklerinden biri olarak olan PUBG Global Series Coronavirüs yüzünden ertelendi! Detaylar haberimizde.

Tüm dünyayı alarma geçiren ve Çin‘in Wuhan bölgesinde başlayarak hızla dünya geneline yayılan Coronavirüs‘ün etkileri oyun ve espor sektörü üzerinde de etkisini gösteriyor. Bu yıl Berlin’de düzenlenmesi planlanan PUBG Global Series hızla yayılan virüs yüzünden henüz kesin olmayan bir tarihe ertelendi. Etkinliğe az bir zaman kala yetkililerden gelen açıklama ise oyuncu, taraftar ve çalışanların sağlığının göz önüne alınarak bu kararın verildiği yönünde.

Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliği belirsiz bir tarihe ertelemenin kendileri için de zor bir karar olduğunu belirten yetkililer turnuva için ellerindeki tarihleri hala değerlendirme aşamasında olduklarını söylediler. Bu erteleme haberi espor sektörü için ilk de değil. Geçtiğimiz günlerde Kuala Lumpur‘da düzenlenmesi planlanan Counter-Strike: Global Offensive turnuvası WESG 2019 APAC etkinliği de salgın yüzünden ertelenmişti.

PUBG Global Series Coronavirüs

Virüsün etkileri yalnız espor değil, oyun dünyasında da görülüyor. Salgın bir hastalığı dünya geneline yaymaya çalıştığımız Plague Inc. adlı oyun salgın haberlerinin çoğalmasının ardından tarihindeki en fazla indirme ve oyuncu sayısına ulaşmıştı. Bu rekorun ardından oyunun geliştiricileri ise bir takım açıklamalar yapmak zorunda kalmışlardı.

Son haberlere göre ise Coronavirüs dünya genelinde 40 bin kişiye bulaşmış durumda. PUBG Global Series Coronavirüs yüzünden ertelenmesi pek de şaşırtıcı değil, zira uzmanlara göre hastalık kalabalık alanlarda daha hızlı bir biçimde yayılıyor.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir