Anasayfa > Blog > Rage Atmak Nedir, Rage Quit Ne Demek?

Rage Atmak Nedir, Rage Quit Ne Demek?

Çevrimiçi rekabetçi oyunlarda tanıklık ettiğimiz ve sıklıkla duyduğumuz bir kavram olan Rage atmak nedir? Rage quit ne demek?

Rage, İngilizce’de ‘Öfke’, ‘Sinir’ anlamına gelmektedir. Rage atmak da buradan yola çıkarak öfke patlaması yaşamaktır diyebiliriz. Bu kavramla birlikte oyunculara kalan bir diğer söylem olan Rage Quit de yaşanan bu öfke patlamasının, oyundan anında çıkmakla sonuçlanmasıdır. Bazen oldukça öfkelenen oyuncular, öncelikle takımına ya da karşı takıma karşı sinirli bir tavır sergilerler ve ardından da oyunu terk ederler. İşte bu aşamaların ilkine ‘Rage Atmak’, ikincisineyse ‘Rage Quit’ denilmekte.

AFK Ne Demek?

Günümüzde özellikle taktiksel FPS ve MOBA oyunlarında oyun keyfini etkileyen davranışlara karşı çeşitli korunma yöntemleri bulunmakta. Kullanıcıları susturabiliyor, raporlayabiliyoruz. Hatta AFK kalan kullanıcıları birçok oyun yasaklıyor ya da bir şekilde cezalandırıyor. Dolayısıyla öfkeli bir şekilde hareket ettiğimizde yaşayabileceğimiz zorlukların farkında olmalıyız. Eğer oyun zevkimizi etkileyen bir sorunla karşılaşıyorsak bunu öncelikle oyun yetkililerine iletmenin bir yolunu bulmalıyız.

Not: Unutmayın, video oyunları bir eğlence aracıdır ve mutlu vakit geçirmek için onları kullanmalıyız. Psikolojimizi olumsuz etkileyebilen oyunlardan da elimizden geldiğince uzak durmalıyız.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir