Anasayfa > Blog > Reboot Ne Demek?

Reboot Ne Demek?

Reboot ne demek pek çok kişi tarafından sorulan bir soru. Teknolojinin birçok yerinde karşımıza çıkan bu kelimeyi gelin yakından tanıyalım.

Reboot, İngilizce ‘Yeniden başlatma’ anlamına gelmekte olan bir kelimedir. Cihazlarda çoğunlukla kapatılıp yeniden açılma anlamına gelen bu kelimeyle yazılım dünyasında da karşılaşırız. Yazılımlardaysa programın kapatılıp açılması gibi anlamlarla kullanılabilinir. Ayrıca ‘Remastered’ kelimesiyle de ortak anlamlarda kullanıldığına denk gelebilmekteyiz.

Remastered Ne Demek

Buna göre, bir oyun ya da yazılım yeni nesil bilgisayar ve konsollar için yeniden adapte edildiği bir sürece girdiğinde sürecin adı ‘Reboot’ olarak anılabilmektedir. Yani bir programın yeniden hazırlanması ya da çeşitli yönlerden geliştirilmesinden ziyade, platforma uyarlanması anlamında kullanıldığını görebiliriz.

Kelimeyle sıklıkla teknoloji dünyasında ve özellikle cihazlarda manuel işlem gerektiren durumlarda karşılaştığımızı söyledik. Kendinize iyi bakın ve sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir