Anasayfa > Blog > Rekt Ne Demek, Get Rekt Nedir?

Rekt Ne Demek, Get Rekt Nedir?

İnternetin çok kullanılan kalıplarından birisi olan Rekt ne demek ve Get Rekt nedir merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin açıklayalım.

Rekt, İngilizce bir kelime olan ‘Wrecked’ kelimesinin kısa kullanımıdır. Mahvolmak, yıkılmak gibi anlamlara gelir. Sosyal medya ve oyunlarda rakip oyuncunun sinirini bozmak için kullanılır. “Mahvolmuşsun” ya da “Yıkıldın” gibi bir çeviriyle düşünülebilir. Kullanan kişinin, karşı takımla dalga geçmeye çalıştığını söylemek mümkün. Yani çoğunlukla ‘flamer’ diyebileceğimiz oyuncular ve sosyal medya kullanıcıları kullanır.

Flamer Ne Demek

Get Rekt Nedir? Get Rekt Ne Demek?

İşte tam bu noktada dilimizde de kullandığımız bir kalıp bunu tam olarak karşılıyor. İnternet mottosu olarak kullandığımız ‘Kudur’, bu kalıbın tam olarak karşılığı diyebiliriz. Yabancılar bunu “Yıkıl” ya da “Mahvol” gibi anlamlarda kullanıyorlar. Ancak biz aynı hissi uyandırmak için zaten “Kudur” yazıyoruz. Aynı kapıya çıkıyor kısacası. Bu kalıp da aşağıdaki video ile hayatımıza girdi.

Bu yazımızla internet ve çevrimiçi oyunların çokça kullanılan kavramlarından birisine daha açıklık getirmeye çalıştık. Sonraki yazılarımızda görüşürüz, kendinize cici davranın. Aklınızda kalan başka kavramlar olursa yorumlarda sormaktan çekinmeyin.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir